11. srpna 2023 14:55

Avengers 5 mají vypadat úplně jinak. Fanoušci se chytře shodli na tom, jak se film musí změnit

Proč není film Avengers: The Kang Dynasty dobrý nápad, a jak by podle fanoušků měl Marvel připravit půdu pro jeho pokračování?

Nižší tržby, horší divácké i kritické přijetí, rozmělnění příběhu mezi hromadu seriálů, špatná úroveň triků, nevyvážené scénáře a v neposlední řadě taky trable se zákonem představitele hlavního záporáka Jonathana Majorse jsou všechno věci, které trápí současný propojený vesmír Marvelu. A to se ani nepouštíme do spekulování, jak bolestivě ovlivní budoucí filmy stávka scenáristů, a co všechno se bude muset kvůli rozkolu mezi hollywoodskými studii a jednotlivými svazy odložit.

Za této situace není divu, že spousta věrných fandů MCU nyní s obavami vyhlíží příští Avengers film s názvem The Kang Dynasty, který má oficiálně dorazit v roce 2026. Režie se má ujmout Destin Daniel Cretton, který za sebou má povedeného Shang-Chiho, v tuto chvíli se ovšem nic dalšího neví. Fanoušci ovšem momentálně věří, že dělat příští Avengers s Kangem by pro Marvel byla chyba.

Na Redditu tak vzniklo obří vlákno, kde lidé diskutují nad budoucností svého oblíbeného univerza, přičemž se většina z nich shodla, že další Avengers nedávají smysl, protože jsou původní členové buď mrtví, staří, nebo se rozutekli neznámo kam – a ta hromada nových, které Marvel postupně ve fázích 4 a 5 představil, se zatím neměla čas seznámit.

Konsenzus tak zní, že by mělo studio nejprve natočit nějaký komornější Avengers film, kde nepůjde hned o budoucnost celého (mnoho)vesmíru, ale bude se zabývat třeba jen nějakým osobním dobrodružstvím několika nových členů. Tak by se hrdinové měli možnost organicky setkat, seznámit a nějakým způsobem dát dohromady předtím, než by společně čelili daleko větší hrozbě, kterou Kang představuje. A jakmile by se odvyprávěla Kangova dynastie, mohlo by se v klidu přejít k již oznámenému snímku Avengers: Secret Wars.

Samozřejmě o tom, jak to dopadne, nebudou rozhodovat fanoušci, ale studio. A to dost možná to nebude ani tolik Marvel jako spíš Disney a jeho šéf Bob Iger, který s množstvím, a především kvalitou produkcí v posledních letech není ani trochu spokojen, a tak oznámil, že Marvel zvolní. Jestli se to nějak dotkne již oznámených věcí, to nejspíš ukáže až čas. Nejprve bude totiž nutné vyřešit současné stávky a teprve potom se můžeme zabývat čímkoli dalším.

Faktem každopádně zůstává, že situace u Marvelu vůbec není tak růžová jako v době premiéry Avengers: Endgame, což jen potvrzují poslední tragické reakce na nejnovější MCU seriál Tajná invaze.

Zdroj: Screen Rant, Reddit

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný