12. srpna 2024 15:35
Martin Kolář

První trailer nové Sněhurky stíhá jedna divoká kontroverze za druhou. Už se řeší i krása hereček

První trailer filmu Sněhurka

U Disneyho si zřejmě nemysleli, že bude mít hraná adaptace Sněhurky a sedmi trpaslíků tak bouřlivé přijetí.

Animák Sněhurka a sedm trpaslíků patří mezi největší disneyovské klasiky všech dob. Právě tenhle film zahájil vlnu animovaných hitů, která dala Disneymu věčnou slávu, a o to víc je zarážející, co se děje kolem její hrané adaptace. Ta se začala točit v roce 2022 a internet měl ihned problém s tím, že se hlavní role ujala Rachel Zegler, herečka s polsko-kubánskými kořeny. Tahle kauza se pochopitelně vrací nyní při vydání prvního traileru, to ale není všechno.

Na pořadu dne je i debata o tom, proč je hraná verze Sněhurky téměř kompletně digitální, a to včetně trpaslíků. Ti si užili vlastní kontroverzi, kdy je Disney nahradil nespecifikovanými magickými bytostmi, jen aby nakonec obrátil a vsadil na digitální trpaslíky, za což trochu může i hlasitý Peter Dinklage. Nejnověji se nicméně internet povedlo vykolejit úplně, jelikož se rozpoutala válka mezi fanoušky Rachel Zegler a Gal Gadot, která ve filmu hraje zlou královnu.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Jeden tábor tvrdí, že je Gal Gadot hezčí než Rachel Zegler, takže je nesmysl, že hraje zlou královnu, která Sněhurce závidí krásu. Druhý tábor naopak hází špínu na Gal Gadot s tím, že v roli vypadá hrozně, takže je vlastně všechno v pořádku, což... není dvakrát efektivní využívání času, že?

Ať už si ale o nové Sněhurce myslíte cokoliv, pomalu se chystejte na to nejzuřivější období. Premiéra hotového filmu proběhne 20. března 2025 a můžete vzít jed na to, že vyvolá spoustu nekonečných diskuzí o... všem možném!

Zdroj: Forbes, Polygon

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický