4. října 2023 15:45
Adam Vala

Jak skončilo Saw X a co víme o pokračování? Jigsaw ještě neřekl poslední slovo

Populární hororová série Saw má za sebou čerstvě desátý film. Co nás čeká v budoucnu?

Pakliže jste někdy viděli nějaký díl hororové série Saw, jistě jste dobře seznámeni s konceptem, kdy na konci vždycky dojde k nějakému šokujícímu odhalení, které následně naznačí, kam by se série mohla dál ubírat. V pořadí již desátý film s názvem Saw X na tom není jinak, k jeho konci a možné budoucnosti se však nedávno vyjádřili i samotní tvůrci, jmenovitě producent Oren Koules, který vysvětlil, co se vlastně stalo a co to znamená.

!!! NÁSLEDUJÍ SPOILERY !!!

Na konci Saw X jsme viděli, kterak hlavnímu záporákovi s přezdívkou Jigsaw (Tobin Bell) poprvé začalo téct do bot, když ho postava doktorky Pederson a její pacient/asistent Sears převezou a uvězní do jedné z jeho pastí. Až v samotném závěru se Jigsaw zvládne osvobodit a uzavřít oba do místnosti napouštěné plynem.

Koules každopádně po premiéře prozradil serveru IGN, že cílem tvůrců bylo poprvé za celou sérii představit nového protihráče, který dokáže s Jigsawem držet krok a být mu vyrovnaným protivníkem. A přesně tohle by měla být právě doktorka Pederson, která tak na konci nemusela zemřít (stačilo jí obětovat svého asistenta a osvobodit se z místnosti). Jinými slovy bychom se herečky Synnøve Macody Lund mohli v budoucnu dočkat znovu, aby si s Johnem Kramerem dala druhé krvavé kolo.

Saw X se každopádně dočkalo nejlepšího kritického přijetí v rámci celé série, k překvapení snad všech je tedy populární hororová franšíza po mnoha letech opět při životě. A vzhledem k nízkým nákladům ji tvůrci můžou dále natahovat, jak dlouho se jim zlíbí...

Zdroj: Screen Rant, IGN

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný