27. října 2023 10:15

Ochrnutý dublér Harryho Pottera má vlastní film. Nechybí v něm Daniel Radcliffe, který mu neustále pomáhá

Nový film mapuje dlouholeté přátelství slavného herce a jeho tragédií zasaženého dubléra.

Daniel Radcliffe je jedním z výkonných producentů nového dokumentu s názvem David Holmes: The Boy Who Lived. Vypráví příběh Davida Holmese, který byl Radcliffovým dublérem, ale po nehodě při natáčení filmu Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 zůstal trvale ochrnutý od prsou dolů.

Film mapuje Holmesovy začátky, kdy se v šesti letech začal věnovat závodní gymnastice, a přes jeho postup v kaskadérské profesi se dostane až ke kouzelnické sérii, při jejímž natáčení se stal nepostradatelnou součástí štábu.

Fanoušci kouzelnického světa uvidí bezprostřední a hodně osobní záběry natočené během posledních deseti let, materiály ze zákulisí Holmesovy kaskadérské práce i důvěrné rozhovory s ním, Radcliffem, přáteli, rodinou i bývalými spolupracovníky. Odráží univerzální témata života a nutnost utkat se s nepřízní osudu či dospívání, což je daleko snažší, když máte kolem blízké, na které se můžete spolehnout.

K osudové nehodě došlo při nacvičování exploze, která měla Harryho Pottera odmrštit do dálky. Bohužel dublér Davida Holmes byl ve scéně odhozen daleko razantněji, než bylo záměrem štábu, a série lékařských vyšetření potvrdila nejhorší vyhlídky – zůstane po zbytek života ochrnutý. Radcliffe pro něj uspořádal velkou finanční sbírku a dlouhé roky s ním udržuje přátelství, které zachytí i zmíněný dokument.

Čtěte také: Harry Potter teď vypadá jako Rambo! Daniel Radcliffe v nových záběrech ukázal ohromné svaly

Snímek bude mít online premiéru už 15. listopadu 2023, zatím ale není jasné, zda bude k dispozici i s českou podporou.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný