26. září 2023 15:35

Harry Potter: Fanynka odhalila nečekaně velkou chybu ve druhém dílu série

Jakmile si jí všimnete, už ji příště nebudete schopní ignorovat.

Druhý díl slavné série s názvem Harry Potter a Tajemná komnata je ve všech ohledech rozmáchlejší a zajímavější dobrodružství, než jakým byl původní snímek sloužící spíše jako takové uvedení do kouzelnického světa Bradavic. Bohužel ani jemu se nevyhnuly přešlapy. Tentokrát se však nebudeme zabývat kvalitou adaptace ani dírami ve scénáři.

Jedna z fanynek si totiž při jeho sledování všimla dost zásadní chyby, jaká by se u tak vysokorozpočtových filmů neměla stávat, ale upřímně řečeno, nejde o žádnou vzácnost. Jedná se o vizuální záležitost, navíc v poměrně tmavé scéně. V blízkém záběru můžeme zahlédnout celého kameramana, který pořizoval protizáběr. Naštěstí díky tmavému ohozu poměrně splynul s prostředím a bradavickými studenty.

Jak ukazuje výstřižek ze sociálních sítí, najdeme ji při cvičném souboji, který absolvuje Harry (Daniel Radcliffe) proti Dracovi (Tom Felton) před zraky profesorů Zlatoslava Lockharta (Kenneth Branagh) a Snapea (Alan Rickman) – konkrétně v momentě, kdy Snape zvedá Draca po zásahu z Harryho hůlky... vlevo dole... bingo!

Drobné chyby z Harryho Pottera jsme shrnuli v jedné z našich starších galerií. Uvidíme, kolik se jich najde v chystaném seriálovém zpracování, které má podle posledních zpráv všechny předpoklady, aby u skalních fanoušků knih zabodovalo skutečně naplno.

Zdroj: LAD Bible

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický