20. září 2023 12:15

Nástupce Harryho Pottera se vrací. Percy Jackson vyráží do akce v prvním velkém traileru

Nový trailer seriálu Percy Jackson a Olympané

Nový Percy Jackson vyráží do akce v prvním delším traileru. Seriálové zpracování slibuje větší věrnost předloze.

Když to Percy Jackson zkoušel s hranou adaptací poprvé, přišel v době, kdy se svět stále ještě vzpamatovával z epického završení ságy okolo Harryho Pottera. Oba filmové díly pak navíc narazily na to, že nebyly příliš věrné knížkám, a vlastně nešlo ani o nijak zvlášť povedené filmy. Nová verze, která už koncem prosince dorazí na streamovací službu od Disneyho, však slibuje tyto chyby napravit.

Seriál, na němž se do velké míry podíleli sám spisovatel Rick Riordan, se pak čerstvě představil v první plnohodnotné upoutávce. Nový trailer tak kromě jiného dává konečně velký prostor hlavnímu představiteli Percyho herci Walkeru Scobellovi, který je po filmu Projekt Adam považován za velký dětský talent. Kromě něj se ale objeví taky zesnulý Lance Reddick jako Zeus, Megan Mullaly jako Alléktó nebo Glynn Turman coby kentaur Cheirón.

Trailer pak slibuje mix řecké mytologie, školního prostředí a snad i epické akce, ačkoliv z té tu jsou skutečně zatím pouze náznaky. Projekt se zdá být oproti filmům rozhodně komornější, pakliže ale tvůrci nelhali a opravdu se jim povedlo blíže napodobit děj a poselství knih, měli by být fanoušci i tak spokojení. První dvě epizody dorazí na Disney+ 20. prosince letošního roku.

Zdroj: Variety, Deadline

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný