18. září 2023 16:50

Bude Aquaman 2 epický průšvih? Po traileru přicházejí nemilé zvěsti z projekcí

Oficiální český trailer filmu Aquaman a ztracené království

Naváže chystaný Aquaman na nelichotivou sérii komiksových propadáků z dílny DC Studios?

Ještě že mají Warneři v mnoha parametrech rekordní Barbie, královnu letošních tržeb. Jejich komiksové filmy z dílny DC Studios jim totiž přinášejí samá zklamání. Vše začalo před rokem rozpačitými výsledky Black Adama, aby letos vše završil trojlístek kasovních průšvihů Shazam! Hněv bohů, Flash a Blue Beetle. A podle aktuálních zvěstí to zřejmě nezlomí na konci roku ani druhý Aquaman.

Ohlasy diváků ze zkušebních projekcí jsou totiž mírně řečeno rozpačité. Mnoho z nich údajně odešlo ze sálu, někteří film označovali za zmatený, jiní dokonce za naprostou katastrofu. Nutno podotknout, že druhý Aquaman prošel letos četnými přetáčkami a není tedy jasné, jakou verzi zkušební publikum vlastně vidělo.

Právě k přetáčkám se pro magazín Screen Rant vyjádřil režisér filmu James Wan, který je podepsaný pod prvním Aquamanem nebo pod horory Insidious či V zajetí démonů. „Abych použil přirovnání, je to jako žít v domě, který se právě renovuje,“ vysvětlil neustálé změny, k nimž byl tlačen požadavky producentů. Film nakonec bude prakticky odpojen od končícího DC univerza, jehož novou éru má odstartovat v roce 2025 snímek Superman: Legacy.

„Tenhle film není na nic napojený, žije ve svém vlastním světě... Všude kolem je hluk, ale já ho nevnímám, jsem v bublině svého podvodního království,“ řekl Wan a nepřímo tak popsal zřejmě dost chaotickou atmosféru panující v zákulisí.

Aquaman a ztracené království vstoupí do českých kin 21. prosince 2023. První Aquaman patřil s celosvětovými tržbami 1,15 miliardy dolarů mezi nejvýdělečnější DC filmy, tak se mu třeba podaří i podruhé překonat očekávání a uzavřít tak rozpačité období na pozitivní vlně.

Zdroj: Screen Rant, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný