22. října 2024 12:30
Martin Kolář

S Pánem prstenů to nakonec bude jinak. Detaily o nových filmech udělají fanouškům radost

Velký návrat Gandalfa je potvrzen, jeho představitel Ian McKellen ale neměl pravdu ve všem.

Krátce po oznámení, že se do kin chystá nový Pán prstenů s podtitulem Hon na Gluma, se začal řešit nevyhnutelný návrat Aragorna a Gandalfa. Zatímco Viggo Mortensen dodnes převážně mlčí, Ian McKellen se už stihnul rozpovídat o tom, že se nahánění Gluma roztáhne na dva filmy. Scenáristka Philippa Boyens ale jeho výrok nyní opravila – návrat Pána prstenů proběhne maličko jinak.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Hon na Gluma, který se bude odehrávat mezi Bilbovými 111. narozeninami a příchodem Společenstva do Morie, proběhne v jediném filmu, ne ve dvou. McKellen totiž do svého prohlášení zamíchal druhý nový celovečerák, který je příběhově zcela separátní a má s Honem na Gluma (zatím) společnou jedinou věc – i v něm by se měl objevit Gandalf.

McKellena tedy v případě velkého návratu čekají hned dva filmy, o tom druhém se ale zatím mlčí, jelikož není stoprocentně potvrzený. Možná se čeká na to, jak bude probíhat natáčení Honu na Gluma, anebo se další Pán prstenů začne reálně hýbat kupředu až ve chvíli, kdy v kinech uspěje první comeback v režii Andyho Serkise (představitel Gluma). V každém případě je ale dobré vědět, že se vyplnění děr ve známém příběhu neroztáhne na dva filmy. Nekonečný třídílný Hobit byl přece jenom k něčemu dobrý!

Zdroj: SFF Gazette, Empire Magazine

Video, které jste mohli minout: Trailer Společenstva prstenu

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický