13. září 2024 16:45

Nový Pán prstenů: Gandalf prozradil velké tajemství, Legolas vysvětlil svůj návrat

Čerstvé informace o dalším Pánovi prstenů přinesly dvě velice povolané osoby – představitelé Gandalfa a Legolase.

Už nějaký čas je oficiálně známo, že se příští hraný celovečerní film ze světa Pána prstenů bude jmenovat Lord of the Rings: The Hunt for Gollum (Hon na Gluma). Postará se o něj Andy Serkis, který byl představitelem Gluma ve filmovém Pánovi prstenů i Hobitovi, a který si tentokrát kromě hlavní role sedne i na režisérskou stoličku, s níž už má zkušenosti z filmů Venom 2, Mauglí – příběh džungle nebo Nádech pro lásku. Spoluprodukovat bude filmový otec celé série Peter Jackson.

Se zajímavou novinkou však nyní přišel Ian McKellen, představitel Gandalfa, s nímž se počítá i do chystaného filmu... nebo tedy spíše dvojice filmů. V pořadu This Morning totiž pětaosmdesátiletý herec svým typicky přímočarým způsobem prozradil: „Scénář má být hotový příští rok a podle toho se rozhodnu, zda do toho půjdu. Řekli mi, že to nakonec mají být dva filmy, což bych asi neměl prozrazovat. Scénář jsem ještě neviděl, takže nevím, kdy se to bude odehrávat, ani kde se to bude natáčet. Každopádně bych se rád vrátil na Nový Zéland a taky se mi nezamlouvá představa, že by Gandalfa hrál někdo jiný.“

Pokud vás trápí představa, jak chce Serkis do příběhu vrátit slavné postavy, aniž by na nich bylo vidět, že jejich představitelé mezitím výrazně zestárli, odpověď nabídl Orlando Bloom magazínu Variety. Prozradil, že už ho tvůrci také oslovili, a je připraven se vrátit jako Legolas před kamery.

KVÍZ: Jak dobře znáte Pána prstenů: Návrat krále? Otestujte se!

„Mluvil jsem s Andym Serkisem a ten mi řekl, že samozřejmě vymýšlejí, jak to celé realizovat. Na mou otázku, jak to tedy bude fungovat, mi odpověděl jen: A.I. Moje odpověď byla: Ehm, OK,“ popsal sedmačtyřicetiletý herec, který zůstal na vrcholu díky sérii Piráti z Karibiku a dlouho žil v Praze, kde natáčel vysokorozpočtový fantasy seriál Carnival Row.

Těžko říct, co všechno mohl Andy Serkis schovat pod pojem umělá inteligence. S jistotou by se jednalo o nějaké použití digitálního omlazování neboli de-agingu, v krajní podobě až o zcela digitální a uměle vytvořené charaktery na základě živé předlohy. Už původní Pán prstenů byl průkopnický právě díky postavě Gluma, která ve své době byla zdaleka nejpokročilejším posunem v takzvaném performance capture. Mezitím technologii výrazně posunula například série Planeta opic.

The Hunt for Gollum dosud nemá stanovené datum premiéry, ale podle harmonogramu příprav můžeme s premiérou prvního filmu počítat nejdříve v roce 2026.

Zdroj: Variety, Geek Tyrant

Video: Trailer letošního celovečerního Pána prstenů, animovaného snímku Válka Rohirů

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický