27. srpna 2023 06:00

Oppenheimer: Slavná herečka prozradila, že se jí Christopher Nolan omluvil za její roli

Christopher Nolan dobře věděl, že bude mít ve svém filmu obrovské množství postav. A neváhal se k tomu přiznat.

Florence Pugh vysvětlila britskému MTV, jak se vlastně dostala k filmu Oppenheimer. Vysvětlila, že když ji poprvé oslovil režisér filmu Christopher Nolan, byl velice tajemný, ale zároveň dost konkrétní v tom, že půjde o dost specifickou roli a bude naprosto chápat, pokud ho odmítne.

„Věděla jsem pouze, že Chrisovi záleželo, aby mi bylo jasné, že to není moc velká role a že chápe, pokud s ní nebudu chtít mít nic společného. Moje reakce byla: Je mi to fuk. I kdybych byla jen zaměstnankyní kavárny kdesi vzadu v záběru, chci do toho jít,“ popsala Pugh, jak získala roli psychiatričky Jean Tatlock a Oppenheimerovy milenky. Ta je sice ve filmu vykreslena jako fascinující a inteligentní osobnost, přesto jí ve filmu zbyly jen dvě milostné scény a něco omáčky kolem.

Herečka se s Nolanem poprvé osobně setkala v New Yorku, když tam natáčela drama A Good Person, kde měla hlavní roli po boku Morgana Freemana. „Pamatuju, jak se mi omluvil za velikost té role. Řekla jsem mu, ať se neomlouvá, a on že pošle scénář a ať se na jeho základě definitivně rozhodnu,“ vysvětlila a dodala, že její zájem spolupracovat s Nolanem byl tak veliký, že měla jasno ještě předtím, než scénář vůbec otevřela. Ani choulostivá povaha role vyžadující plnou nahotu ho nezměnila.

Cillian Murphy, herecký představitel Oppenheimera, už dříve magazínu G2 vysvětlil, že sexuální scény byly ve filmu nezbytné, jelikož Jean Tatlock tvoří stěžejní intimní a emocionální jádro příběhu. „Pokud jsou tyto scény klíčové, pak stojí za to. Poslyšte, nikdo je nedělá rád, jsou asi nejdivnější součástí naší práce. Ale někdy se s tím člověk prostě musí poprat,“ řekl.

Nolanovy filmy byly dosud zcela asexuální, hned první milostná scéna v Oppenheimerovi však vyvolala mezinárodní skandál. Indům se nelíbilo, že Jean Tatlock během sexu žádá Oppenheimera, ať jí cituje z Bhagavadgíty, jedné z nejposvátnějších knih hinduismu. Záběry, v nichž je Florence Pugh zcela nahá, potom cenzoři v některých asijských zemích vyřešili šalamounsky – navlékli herečce černé digitální šaty.

Zdroj: Vanity Fair, IndieWire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný