14. března 2024 11:45

Hvězda X-Menů a Predátora podstoupila chirurgické odstranění prsou. Olivia Munn díky tomu unikla smrti

Poslední rok obětovala boji se zákeřnou nemocí a o podrobnosti se podělila až nyní.

Olivia Munn (43) strávila poslední rok náročným bojem s rakovinou prsu. Herečka, kterou můžeme znát z filmů X-Men: Apokalypsa, Predátor: Evoluce nebo seriálu Newsroom, kvůli ní podstoupila dvojitou mastektomii, tedy chirurgické odstranění prsou, což jí dle jejích vlastních slov zachránilo život.

V instagramovém příspěvku poděkovala své ošetřující lékařce Thaïs Aliabadi, která jí spočítala zvýšené riziko rakoviny, na základě čehož pak absolvovala mamografické vyšetření. Nalezli u ní agresivní a rychle se šířící karcinom typu luminal B.

„Během jediného dne, kdy jsem se cítila naprosto zdravá, jsem se najednou probrala po desetihodinové operaci na nemocničním lůžku. Měla jsem štěstí. Chytili jsme to ještě ve chvíli, kdy se dalo rozhodnout o způsobu léčby,“ popsala herečka, která ztvárnila Psylocke, jednu z fanoušky oblíbených členek X-Menů.

Čtěte také: Nové detaily o smrti Heatha Ledgera. Zemřel při čtení scénáře svého příštího filmu

Během uplynulých deseti měsíců absolvovala čtyři operace a v posteli strávila tolik dní, že se ani nedají spočítat. „Zjistila jsem toho o rakovině, její léčbě i hormonech víc, než jsem si kdy dokázala představit. Překvapivě jsem brečela jen dvakrát. Asi jsem měla pocit, že na pláč není čas. Soustředila jsem se na podstatné a veškeré emoce, u nichž jsem cítila, že by narušovaly mou schopnost zachovat si jasnou mysl jsem odložila na vedlejší kolej,“ vysvětlila.

Poděkovala zejména své rodině, přátelům a partnerovi, kterým je slavný komik John Mulaney. „Díky, že jsi byl se mnou před každou operací i poté, co jsem se z ní probrala a vždy jsi mi dal k posteli fotku našeho malého syna Malcolma, abych ho viděla jako prvního, když se probudím,“ uzavřela.

Zdroj: People, The Guardian

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný