16. února 2024 11:45

Zapomeňte na Deadpoola! Nejoblíbenější X-Meni se vrátí už v březnu, tady je první trailer

Trailer X-Men '97

Marvelovská série, která dala světu ty nejvíc cool mutanty, se dočkala několika animovaných seriálů a jedné kvalitativně dost kolísavé filmové série. To nejpamátnější zpracování nicméně patří do dob dávno minulých, po nichž by nám bez streamovacích služeb zbyla jen nostalgická vzpomínka.

Série z roku 1992 s všeříkajícím názvem X-Men patřila k podobně temným seriálům, jako soudobý Batman: The Animated Series, v tom smyslu, že se nebála nepříjemných společenských témat. Xenofobie, rasismus a pocit ztracenosti, zvlášť pokud je člověk v určitém věku, navléknuté do světa plného mutantů, zlých prastarých bohů, mimozemšťanů, robotů a laserových zbraní. Ústřední tým superhrdinů stejně jako s padouchy bojoval i s poměrně bouřlivými vzájemnými vztahy, vnitřními pochybnostmi nebo nepříjemnou osobní minulostí.

Dobří mutanti se vracejí

Seriál si získal ohromnou fanouškovskou základnu a kanonicky se propojil s jinou kultovkou té doby, animovaným Spider-Manem z roku 1994. Třebaže se na jeho úspěch snažilo navázat několik dalších kreslených x-menovských počinů, devadesátkoví X-Meni jsou pouze jedni. Tedy až dosud. Brzy se totiž dočkáme přímého pokračování tohoto seriálu pod názvem X-Men´97, jehož trailer si můžete pustit nahoře v přehrávači. Podle všeho to bude nostalgický nářez, neboť trailer dodává víceméně vše, co máme na původní sérii rádi.

Staromilská grafika, řízný soundtrack a slovní přestřelky Cyclopse a Wolverina jsou zpět ke spokojenosti fanoušků, navíc s docela srdcervoucím dějovým twistem – profesor Xavier na začátku upoutávky umírá s nadějí, že jsou jeho studenti připraveni pokračovat v odkazu X-Menů. Škola pro nadané ale záhy dostane nového majitele a jeho totožnost bude šokem pro všechny zúčastněné.

Čtěte také: Hvězdu snímku X-Men zabila zrádná nemoc. Teprve 42letý Canto vážné problémy tajil

Své původní role si zopakují Lenore Zann (Rogue), George Buza (Beast), Cal Dodd (Wolverine), Alison Sealy-Smith (Storm), Adrian Hough (Nightcrawler) a Christopher Britton jako zlovolný Mr. Sinister. Novými hlasy v sérii jsou například Ray Chase (Cyclops), Holly Chou (Jubilee) nebo Jennifer Hale (Jean Grey). Seriál má online premiéru 20. března 2024.

Zdroje: The Verge/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný