1. října 2024 13:45

Nejočekávanější horor současnosti ukazuje v traileru příchod legendárního monstra z temnot

Český oficiální trailer hororu Nosferatu.

Upírská legenda dává v novém traileru jasně najevo, že je připravena opět udeřit na diváky novými zbraněmi.

Nové zpracování nejslavnějšího z upírských příběhů Nosferatu se blíží. Režisér Robert Eggers (Seveřan, Maják, Čarodějnice) proto vytasil plnohodnotný trailer, v němž Ellen Hutter (Lily-Rose Depp) podléhá temné síle upírského knížete Orloka (Bill Skarsgård) a málokdo dokáže předvídat, jakou hrůzu tím způsobí.

Čtěte také: Vraždící bratři z Netflixu poskytli nové rozhovory. Trailer přináší jinou pravdu než seriál

Snímek, který silně odkazuje na kultovní klasiku z roku 1922 s Maxem Schreckem v hlavní roli, je vysněným Eggersovým projektem. Chystal se na něj už od roku 2015 a točil ho převážně v Česku, z něhož v záběrech můžeme poznat zejména pražskou Invalidovnu, která už si zahrála v mnoha slavných filmech jako Amadeus, Hellboy nebo Doktor Živago. Znalci si jistě povšimnou i rumunského hradu Hunedoara neboli Korvínova hradu, na němž byl údajně vězněn slavný Vlad III. Dracula.

Trailer výtečně pracuje s gotickým přítmím i hlukovým soundtrackem Robina Carolana (Seveřan) a ukazuje i většinu dalších hvězd, jakými jsou Nicholas Hoult (Thomas Hutter), Willem Dafoe (profesor Von Franz), Aaron Taylor-Johnson (Friedrich Harding), Emma Corrin (Anna Harding), Simon McBurney (pan Knock) nebo Ralph Ineson (dr. Sievers). Jen démonický Orlok v podání Billa Skarsgårda zůstává jako zlověstná silueta.

Krvežíznivý Nosferatu dorazí do českých kin 2. ledna 2025.

Zdroj: The Wrap, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický