19. září 2024 17:39

Nejšílenější horor roku Substance láká novými záběry. Běhá z nich mráz po zádech

Hrůza a šok šířící se kinosálem jsou pro hororové fanoušky jistě slušným lákadlem.

Substance patří bezpochyby mezi nejdiskutovanější filmy letošního roku, a to už od momentu, kdy v létě šokoval publikum na festivalu v Cannes. Demi Moore v něm představuje stárnoucí hvězdu televizních obrazovek, která si ujede na zázračné substanci, pomocí níž si vytvoří své nové mladší a dokonalejší já, kterého se herecky chopila Margaret Qualley. Situace se brzy začne vymykat rovnováze a kontrole...

Mohlo by vás zajímat: Robert Pattinson se živí umíráním. První trailer úžasné sci-fi od režiséra Parazita je ohromně zábavný

Co začíná jako zábavná potrhlá satira, se postupně proměňuje ve štiplavý thriller a končí čistokrevným body hororem, mixujícím úlevné a absurdní momenty s šokujícími pohledy na nahotu a tělo v podobách, které zvedají tep nebo nutí odvrátit zrak. A s touto skutečností pracuje i marketing filmu, když zveřejnil záběry na diváky v sále. Jejich úleky i vyděšené grimasy vydají za tisíc slov.

Snímek získal v Cannes cenu za nejlepší scénář pro Coraline Fargeat (Pomsta), která i jako jeho režisérka sahala i po nejvyšším ocenění Zlatá palma. Mnoha otázkám čelila Demi Moore, protože mnoho scén musela odehrát zcela nahá. „Měla jsem po boku Margaret jako skvělou partnerku. V některých momentech jsme sobě byly fakt blízko... a svlečené. V natáčení byla však i jistá lehkost a přirozenost,“ popsala.

Substance vstoupí do českých kin 10. října 2024. V dalších rolích účinkují Dennis Quaid, Hugo Diego Garcia či Oscar Lesage.

Zdroj: Comic Book Movie, Fear HQ

Video: český trailer hororu Substance

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický