26. září 2024 14:45

Vraždící bratři z Netflixu poskytli nové rozhovory. Trailer přináší jinou pravdu než seriál

Trailer dokumentu Bratři Menendézovi.

Jeden z nejznámějších kriminálních případů dvacátého století dostane novou perspektivu.

Hraná verze jejich příběhu s názvem Monstrum - Příběh Lylea a Erika Menéndezových aktuálně okupuje vrchol streamovacích žebříčků po celém světě. Diváci však brzy dostanou možnost ho porovnat s dokumentárním pohledem. Režisér Alejandro Hartmann ho vytvořil na základě desítek hodin archivních záběrů, znaleckých posudků, policejních a soudních líčení – a hlavně zcela nových rozhovorů, které s oběma bratry pořídil.

Čtěte také: Tragická smrt hvězdy televizní show známé i v Česku. Eduardo Xol zemřel po útoku nožem

Oba byli usvědčeni v roce 1996 z brutální vraždy svých rodičů, kterou vykonali večer 20. srpna 1989 v luxusním domě v Beverly Hills, který společně obývali. Kvůli liknavosti vyšetřovatelů se zpočátku pracovalo s verzí, že šlo o vraždu na objednávku mafie, ale postupně začalo vycházet najevo, že vraždili synové. Žalobce pracoval s verzí, že hlavní motivací bylo jejich finanční obohacení, oni se hájili, že šlo o výsledek dlouholetého týrání a sexuálního zneužívání ze strany otce, kterému matka alkoholička jen přihlížela.

V rámci obnoveného zájmu o případ koluje po internetu mnoho srovnání, která poukazují na odchylky, k nimž se hraný seriál v rámci dramatizace uchýlil. Některé z nich najdeme i ve dvouhodinovém dokumentárním filmu, ale jde mu spíše o přidání nových perspektiv. Kromě vzpomínek obou bratrů nabídne ještě slova jejich sestřenice a klíčové svědkyně případu Diane Vander Molen či státní zástupkyně Pamely Bozanich.

Dokumentární film Bratři Menéndezovi dorazí na obrazovky 7. října 2024.

Zdroj: First Showing, Tudum

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický