29. září 2023 11:20

Největší filmové pecky se vrací do kin. Pán prstenů je jen začátek

Milovníkům velkých příběhů a intenzivních emocí se do konce roku v kinech chystá několik parádních návratů.

Pokud máte pocit, že se do konce roku s kvalitními premiérami zrovna neroztrhl pytel, pak můžete vyrazit hned na trojici parádních návratů, technicky vlastně šestici. První na řadě bude totiž říjnový návrat trilogie Pán prstenů v nových 4K remasterech a samozřejmě poctivých prodloužených verzích do pěti vybraných multukin CineStar po celém Česku.

Stane se tak po třech po sobě následujících víkendech prodloužených o čtvrtek. Společenstvo prstenu nastoupí od čtvrtka 12. října do neděle 15. října, Dvě věže podle stejného vzoru od 19. října a Návrat krále potom o další týden později od 26. října. Svátek fanoušků Středozemě se týká multikin Plzeň, Praha - Černý Most, Liberec, Hradec Králové a Ostrava.

Pro fajnšmekry klasické kinematografie se vrací v jediné projekci taky poslední snímek od japonského velikána Akira Kurosawy (Sedm samurajů, Rašómon). Je jím historický válečný samurajský spektákl Ran, který vznikl na motivy shakespearovského dramatu Král Lear. V perfektní remasterované 4K podobě ho uvede pražské kino Aero v pátek 20. října.

Vánoce roku 2023 pak budou speciální, jelikož Aerofilms zabalili dárek všem fanouškům romantického fenoménu od Richarda Curtise. Ano, mluvíme o hereckými hvězdami napěchovaném hitu Láska nebeská. Letos slaví kulaté 20. výročí, což je ideální příležitost vrátit ho ve vypulírované remasterované verzi do českých kin. Obnovenou premiéru si odbude 13. prosince v rámci přehlídky Tady Vary, ale hned o den později pak vyrazí do celého Česka. Uvidíme se v kině... a kapesníčky s sebou!

Zdroj: KVIFF, Aerofilms, CineStar

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný