24. ledna 2024 12:15

Nejhorší marvelovka bude brzy online. Konečně víme, kdy pocítíte bolest i doma

Do kin se fanoušci zrovna nehrnuli a právě proto se očekává zvýšený zájem o streamovací premiéru.

Trojice supehrdinek z filmu Marvels si zapsala jeden z největších propadáků minulého roku s bídnými tržbami 206 milionů dolarů, přičemž jen rozpočet filmu činil 270 milionů. Film se tak stal nejméně navštěvovaným filmem v historii MCU a překonal tak dokonce snímek Neuvěřitelný Hulk z roku 2008 (264 milionů). Hlavně ale sesbíral nebývale tristní ohlasy (47 % na ČSFD!), které Marvel rozhodně nepotěšily.

Zda si film opravdu zasloužil takový nezájem (a nenávist) se teď budou moci přesvědčit diváci po celém světě, jelikož se už 7. února objeví na streamovací službě Disney+. Jako důvod neúspěchu filmu v kinech přitom staronový šéf Disneyho Bob Iger označil právě skutečnost, že se diváci naučili si na filmy počkat na streamovací platformy. „Kvantita v našem případě naředila kvalitu – a týká se to především Marvelu,“ doplnil ještě Iger.

Šance, že bychom viděli trojici Carol Danvers (Brie Larson), Kamala Khan (Iman Vellani) a Monica Rambeau (Teyonah Parris) v dalším samostatném filmu je takřka minimální. Kamala neboli Ms. Marvel to možná zkusí s Young Avengers a Captain Marvel se takřka s jistotou objeví v chystaných pátých Avengers.

Čtěte také: Tržby filmových studií za rok 2023 – Disney zažil drsný a nečekaný pád

Marvel Studios se letos pokusí odrazit ode dna s jediným celovečerním filmem – Deadpoolem 3, který má premiéru 25. července. První letošní seriálový pokus Echo sice sympatickým způsobem zamířil do drsnějších a dospělejších vod, ale s postupujícími díly se v nich bohužel utopil.

Zdroj: Comic Book Movie, Tech Radar

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný