23. ledna 2024 13:25

Jurský park nekončí! Chystá se velký návrat, nad kterým budete kroutit hlavou

Blíží se nový dinosauří cyklus... jinak se to prostě nazvat nedá.

Uběhlo jen něco přes rok od uzavření nové dinosauří trilogie filmem Jurský svět: Nadvláda, v němž se objevili i hrdinové z původního Jurského parku. Studio Universal už však chystá kompletní reboot, protože vysoce výdělečnou franšízu nemůže nechat ležet ladem.

Příběh dostal na starost osvědčený David Koep a má jít o nové pojetí, v němž se nepočítá s žádným z dosavadních herců a hrdinů. Koep je podepsaný pod Jurským parkem (1993) a jeho pokračováním Ztracený svět, ale adaptoval třeba taky Válku světů (2005) nebo původního Spider-Mana (2002) od Sama Ramiho. Napsal i aktuální a kritiky skvěle přijatý horor Presence v režii Stevena Soderberga.

Jurská sága je v poměru nákladů k výdělkům mimořádně výdělečnou značkou s 8,2 násobnou návratností, což je třeba i více než mají Avengers. Šest filmů stálo celkově 734 milionů dolarů a utržilo 6,02 miliardy. Nepočítají se sice náklady na marketing, ale zase ani výdělky z dalšího prodeje práv, atrakcí v zábavních parcích nebo z prodeje hraček.

Čtěte také: Rychle a zběsile mezi dinosaury? Režisér Jurského světa konečně promluvil o spojení slavných filmových sérií

Jurský svět: Nadvláda přes neslavné ohlasy utržil globální miliardu a zařadil se tak do exkluzivního klubu 53 takových megahitů. O finanční síle dinosaurů přenesených do současnosti tak stále nelze pochybovat.

Zdroj: Screen Rant, Forbes

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný