6. prosince 2023 12:25

Vrátí se Downey jako Iron Man v Avengers 5? Šéf Marvelu konečně přišel s odpovědí

K návratu nejpopulárnějšího z Avengerů promluvila osoba nejpovolanější.

Kevin Feige, šéf Marvel Studios, konečně napřímo vyjasnil, jak je to s diskutovaným návratem Roberta Downeyho Jr. do role Iron Mana v chystaných pátých Avengers. Vzhledem k aktuální hluboké krizi u Disneyho i Marvelu se sázka na jistotu v podobě návratu oblíbené hvězdy jeví logickou volbou. Jenže natěšení fanoušci mají smůlu.

Tvůrci totiž nechtějí zničit závažnost a definivnost Downeyho odchodu v závěru Avengers: Endgame. „Ten moment si necháme a už se ho nedotkneme,“ řekl Feige pro Vanity Fair a zdůraznil: „Všichni jsme na tom tvrdě pracovali mnoho let a nikdy bychom to nechtěli žádným kouzlem zrušit.“ Přestože by komiksové mnohovesmíry tvůrcům návrat Iron Mana v podání Downeyho Jr. umožnily, celý jeho předchozí příběh by se tím znehodnotil.

Feige zároveň zavzpomínal, jaké ho stálo úsilí, aby Downeyho Jr. do marvelovského univerza vůbec dostal. Hercova kariéra byla totiž tehdy poznamenána řadou skandálů z jeho předchozího nezřízeného životního stylu, neměl tedy ani pověst spolehlivého profesionála. Nakonec si ho Feige uhájil a Downey Jr. se jako Iron Man objevil v celkem devíti marvelovkách po dobu dlouhých jedenácti let. Podle aktuálních vyjádření se však tato kapitola skutečně navždy uzavřela.

Zdroj: Vanity Fair, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný