2. září 2024 13:00

Návrat Gandalfa je na spadnutí. Ian McKellen odhalil epické plány s novým Pánem prstenů

Co bylo dosud jen zbožným přáním fanoušků, dostává konkrétní obrysy.

„Čekej mě na úsvitu pátého dne, za úsvitu se dívej na východ,“ zní jedna z nejznámějších vět čaroděje Gandalfa, jehož nejslavnější představitel Ian McKellen teď magazínu Big Issue prozradil, že se s ním počítá do nové filmové trilogie Pána prstenů.

„Právě mi oznámili, že chystají další filmy, že se budou týkat Gandalfa a doufají, že ho budu hrát. Kdy? Nevím. Jaký je scénář? Ten ještě není dokončený, ale měli by si pospíšit,“ řekl McKellen v narážce na svůj věk, když letos v květnu oslavil 85. narozeniny.

Už v květnu 2024 studio Warner Bros. oznámilo, že nový film ze série Pán prstenů bude režírovat Andy Serkis, známý jako představitel Gluma z původní série, ale i režisér filmů Venom 2, Mauglí - příběh džungle nebo Nádech pro lásku. Scénář prvního snímku s pracovním podtitulem The Hunt for Gollum (Hon na Gluma) píší Fran Walsh a Philippa Boyens, které se podíleli na původní trilogii, spolu s Phoebe Gittins a Artym Papageorgiou (Pán prstenů: Válka Rohirů). Peter Jackson bude produkovat.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

McKellen je přes svůj pokročilý věk stále ve skvělé kondici, což dokázala skutečnost, jak rychle se dokázal zotavit z hrůzně vypadajícího červnového pádu z jeviště v londýnském divadle Noël Coward Theatre, kde hrál v divadelní hře Players Kings rytíře Johna Falstaffa. Jde o moderní variaci shakespearovské hry Jindřich IV.

Při nehodě si zlomil zápěstí, ale jinak své následky popsal spíše jako emocionální. „V hlavě mi zbylo cosi, s čím se musím vypořádat. Když jsem zakopl a zřítil se z pódia, říkal jsem si: To je konec. Myslel jsem si, že jsem taky vykřikl, že mám zlomený vaz a umírám, ale jelikož si nepamatuji, že by mi to vyšlo z úst, tak se mi to jen odehrávalo v hlavě, zatímco moje tělo reagovalo na pád,“ popsal.

Britská filmová i divadelní legenda si aktuálně dává hereckou pauzu, ale je připravena naskočit do Pána prstenů, jehož natáčení by mělo podle informací magazínu Deadline s nejvyšší pravděpodobností začít už příští rok.

Zdroj: Deadline, Big Issue

Video: Trailer filmu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický