18. června 2024 14:10

Děsivý pád Gandalfa z pódia. Lékaři prozradili aktuální zdravotní stav Iana McKellena

Děsivá nehoda se stala přímo během představení, které aktuálně hýbe divadelním Londýnem.

Pětaosmdesátiletý britský herecký velikán Ian McKellen spadl z jeviště během představení v londýnském divadle Noël Coward Theatre. Slavný představitel Gandalfa ze série Pán prstenů nebo Magneta z komiksových X-Menů musel být okamžitě převezen do nemocnice.

Přítomní popsali hrozivý zážitek, kdy herec těsně před přestávkou neodhadl velikost jeviště a spadl z jeho přední části směrem k publiku. Šlo údajně o čelní pád a náraz, po kterém řval bolestí: „Pomozte mi, moje ruce!“ Ian McKellen hraje v londýnském West Endu v divadelní hře Players Kings postavu rytíře Johna Falstaffa. Jde o moderní variaci shakespearovské hry Jindřich IV.

Producenti představení už stihli vydat prohlášení, které zmírňuje obavy: „Po jeho vyšetření nás skvělý tým Národní zdravotní služby (NHS) ujistil, že se rychle a plně zotaví. Ian je v dobré náladě. Rozhodli jsme se zrušit představení v úterý 18. června, aby Ian mohl nabrat síly.“ Poděkovali také doktorům z publika, kteří pomáhali při jeho bezprostředním ošetřování před příjezdem sanitky.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

„Scéna, při které se to stalo, představovala válečný výjev, takže na pódiu bylo hodně trosek a povalujících se předmětů, vše bylo roztrhané,“ vysvětlil deníku Daily Mail Kol Baker, který sledoval představení z druhé řady, proč herec mohl ztratit orientaci. Před nehodou podle něj vypadal McKellen ve skvělé formě – hrál energicky a s elánem.

Samotný herec nedávno prohlásil, že necítí potřebu vzdávat se své milované profese, obzvláště na divadelních prknech, která mu přinesla největší slávu: „Dokud mi drží kolena a funguje paměť, proč bych neměl pokračovat? Opravdu mám pocit, že mi to herectví už docela jde.“

Zdroj: Daily Mail, The Guardian

Video: Pohled do zákulisí natáčení druhé řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický