24. října 2023 13:10
Adam Vala

Tom Cruise má velký problém. Pokračování nejlepšího akčního filmu roku čekají dvě změny

Ani Tom Cruise neutekl proklínaným hollywoodským škatulatům. Co čeká osmý díl Mission: Impossible?

Už když Tom Cruise a studio Paramount oznámili, že pošlou nejnovější díl série Mission: Impossible s názvem Odplata – Část první do kin týden předtím, než tam dorazí Barbie a Oppenheimer, klepal si kdekdo na čelo. Výsledek pak překvapil doslova nikoho. Po týdnu, kdy se na Toma a jeho kaskadérství ještě docela chodilo, přišel hurikán zvaný „Barbenheimer“, jenž doslova semlel veškerou konkurenci (spolu s misí Toma Cruise to odnesl i nový Indiana Jones), takže bylo vymalováno. A nepomohly dokonce ani nadšené reakce kritiků nebo spokojené ohlasy diváků, z nichž leckdo sedmý film označoval dokonce za nejlepší díl série.

Po stránce tržeb se zkrátka jednalo o zklamání a jeden z největších propadáků roku, přesto byli tvůrci v čele s Cruisem a režisérem Christopherem McQuarriem odhodláni tento nešťastný distribuční krok přejít a v příštím roce všem vytřít zrak s pokračováním. Nyní ovšem přišla další rána – film se totiž definitivně odsunul až na léto roku 2025. Důvod? Samozřejmě je to herecká stávka, která brání tvůrcům v tom, aby natočili zbytek film. Chybí údajně ještě zhruba polovina materiálu, přičemž se má jednat o tu náročnější část zahrnující většinu nových kaskadérských sekvencí. Film by to tedy do kin v červnu 2024 nestihl. To ale není jediná ohlášená změna.

Čtěte také: Krátká historie Mission: Impossible: Od Nulové šance k blockbusterům s Tomem Cruisem

Spolu s odkladem totiž novinku jménem Mission: Impossible Odplata – Část druhá čeká i přejmenování. To pak bude spojené právě s nezdarem v kinech, kdy si producenti nejspíš uvědomili, že spojovat neúspěšný díl s filmem, jenž dorazí až za rok a půl, není zrovna nejšťastnější nápad. Nový titul zatím nebyl odhalen a možná ho neví v tuto chvíli ani samotný Cruise, každopádně to pro brzy 62letého pána nejsou moc pozitivní zprávy. Nezbývá tedy než doufat, že mu ještě kosti budou nějakou dobu dobře sloužit a tenhle už v podstatě důchodce pořád zvládne ohromovat na velkém plátně i v následujících letech.

Zdroj: Variety, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný