19. dubna 2024 12:55

Leonardo DiCaprio si málem zahrál slavného komiksového záporáka, který by pokořil Supermana

Asi víte, že se DiCaprio komiksovkám vyhýbá, o jednu ale měl nečekaný zájem.

Jedním z nejvýraznějších prvků filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti byl Lex Luthor a až podivně hysterický způsob, jakým jej ztvárnil Jesse Eisenberg. Není nijak překvapivé, že kandidátů na tuto roli bylo původně více, kupodivu se mezi nimi ale objevil oscarový herec, který se komiksovkám cíleně vyhýbá.

Superpadouch z Wall Street

O dalších hercích se v podcastu Happy Sad Confused rozpovídal režisér filmu Zack Snyder. Ohledně role geniálního komiksového zloducha jednal s Leonardem DiCapriem, jenž měl tehdy za sebou úspěchy s Vlkem z Wall Street, Velkým Gatsbym či Revenantem. Herec nedávno prohlásil, že komiksové filmy nedělá ze zásady, podle Snyderových slov nicméně projevil docela vážný zájem.

„Myslím, že DiCaprio měl už na schůzce hodně skvělých nápadů. Nakonec se tvářil jakože ‚Eh, no nevím‘, ale byl vážně chytrý ohledně materiálu a postavy. Podle mě to byl on, kdo zmínil nápad, že by Superman měl někdy bojovat s Ligou spravedlnosti,“ popisuje setkání Snyder.

Čtěte také: Nejdražší komiks Batmana v historii. V aukci byl prodán za dva miliony dolarů

Tento nápad nakonec Snyder využil ve filmové Lize spravedlnosti, kde čerstvě vzkříšený a zmatený Superman ukáže, že je tým v čele s Batmanem jen tak dobrý, jak mu kryje záda slavný dobroděj. O roli Luthora se kromě DiCapria ucházel ještě Adam Driver, jak už ale padlo výše, nakonec si bizarní postavu zahrál Jesse Eisenberg, který jí vtiskl zvláštní expresivní projev.

Zdroje: Happy Sad Confused/Comic Book Movie

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný