18. října 2023 12:50

Režisér Lásky nebeské lituje některých vtipů. Prý už dnes nejsou vtipné

Tvůrce moderní romantické klasiky připustil, že nezestárla úplně podle jeho představ.

Slavný režisér a scenárista Richard Curtis se v nedávném rozhovoru se svou dcerou Scarlett vrátil ke svým nejslavnějším příběhům, jakými byly Deník Bridget Jonesové, Notting Hill, Čtyři svatby a jeden pohřeb a zejména pak k Lásce nebeské, kdy stál taky za kamerou. Z dnešního pohledu lituje, že nebyl trochu napřed, co se týče zobrazování žen nebo některých vtipů.

Když se ho dcera zeptala, zda vnímá vzrůstající kritiku, že jeho filmy ignorují perspektivu žen nebo menšin, odpověděl: „Kéž bych tehdy byl víc prozřetelný. Vyšel jsem ze školy, která opravdu nebyla rozmanitá a byl jsem obklopen jen kamarády z univerzity. Snad proto jsem se držel pocitu, že bych to neuměl napsat. Byl jsem trochu hloupý, vidím to jako chybu. Nakonec mám pocit, že já, můj castingový režisér ani producenti jsme neuměli vnímat širší perspektivu,“ řekl tvůrce, jehož zatím posledním počinem je scénář k romantické hudební komedii Yesterday.

Čtěte také: 7 nejlepších komedií, které šlapou díky naprostým idiotům

Curtis pak také zavzpomínal, jak byl překvapený, když se před pěti lety jeho dcera při sledování Lásky nebeské pozastavila nad vtipy na účet tlustých lidí. „Když mi řekla, že to není ok, musel jsem odpovědět, že moje generace si z toho utahovala, tak jsme to dali i do filmu. Dneska už ty fórky vtipné nejsou,“ uzavřel Curtis, který se jako režisér podepsal ještě pod filmy Piráti na vlnách a Lásky čas. Souhlasíte s ním, nebo na vás tehdejší humor stále funguje?

Zdroj: Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný