24. srpna 2023 14:05
Adam Vala

Bude Kazma muset stáhnout svůj film z kin? Sázková kancelář Fortuna mu zaslala výzvu

Kazma vs. Fortuna? Sázková společnost zaslala filmařům výzvu. Co jim hrozí?

Sázková společnost Fortuna zaslala distributorovi a producentovi snímku ONEMANSHOW: The Movie výzvu o zpřístupnění díla. Ve filmu známého českého moderátora, baviče a provokatéra Kazmy totiž firma figuruje, podle informací serveru IDNES.cz se však na tvorbě nepodílela a celá tato kauza údajně není součástí dalšího reklamního triku.

Jak uvedl v úterý server Blesk.cz, v pozadí megaúspěšného snímku se nyní svádí drsné právnické bitvy, které by mohly v krajním případě skončit i tak, že by se snímek musel přestat v kinech promítat. Za celou iniciativou přitom podle zdrojů Blesku stojí právě Fortuna, o jejímž šéfovi ve filmu Kazma tvrdí, že se ho pokoušel vydírat o miliony, a tak vůči němu a jeho společnosti zosnoval pomstu, při níž ho obral o 30 milionů korun. Je samozřejmě na divácích, aby posoudili, jestli je něco takového pravděpodobné, nebo nikoliv.

Že se pak Fortuna na tvorbě filmu nijak nepodílela, se nechal slyšet i mluvčí společnosti Petr Šrein. „Tvůrce jsme k natáčení do sídla společnosti nezvali. Dle mých informací je ve snímku záběr na exteriér budovy, což jsme těžko mohli ovlivnit,“ uvedl mluvčí společnosti, který následně ještě okomentoval zaslanou výzvu o zpřístupnění díla: „To, jaký přístup zvolíme a jaké kroky provedeme, budeme komentovat až ve chvíli, kdy je učiníme.“

V tuto chvíli to tedy alespoň navenek vypadá, že Fortuna opravdu není nadšená z toho, jak ji Kazma ve snímku vyobrazil. O to horší je fakt, že film za první víkend zboural veškeré dosavadní rekordy v návštěvnosti, jelikož na něj přišlo neuvěřitelných 290 tisíc diváků. Říká se, že každá reklama je dobrá reklama, v tomhle kontextu to ale Fortuna možná vidí trochu jinak.

Zdroj: Idnes, Blesk

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný