16. února 2024 16:10

Zendaya v unikátním robotím kostýmu a odhalení slavné herečky. Premiéra Duny 2 trefila jackpot

Na premiéře Duny 2 bylo odhaleno velké tajemství, které však rozhodně nezastínilo robotickou Zendayu.

Duna: Část druhá míří do kin s pořádnou pompou. První ohlasy oslavují film jako nejlepší sci-fi tohoto tisíciletí a mimořádnou pozornost získala také londýnská premiéra filmu, zejména díky dvojici slavných hereček.

Zendaya, představitelka fremenské hrdinky Chani, se předvedla v avantgardním modelu se slavnou historií a překvapivě dorazila i Anya Taylor-Joy (Dámský gambit, Furiosa, Gangy z Birminghamu). Následně vyšlo najevo, že je dosud utajovanou součástí obsazení filmu.

Novináři, kteří měli možnost vidět premiérovou projekci, následně potvrdili, že ztvárňuje důležitou postavu, rozhodně tedy nejde o žádné drobné cameo. Spoilerovat nebudeme, ale nabídneme její vyjádření přímo z premiéry: „Splnila jsem si sen. Ty knížky jsou úžasné, ale když si je spojíte s parádní hereckou sestavou a režií Denise Villeneuvea, těžko si představit lepší kombinaci.“

Zendaya přitáhla pozornost fotografů už na premiéře v Paříži (viz. konec galerie), ale tentokrát vše překonala retro-futuristickým modelem od slavného návrháře Thierryho Muglera, který poprvé způsobil pozdvižení už v roce 1995. Tehdy se stal hlavním tahákem jeho představení zimní kolekce pod názvem Maschinenmensch neboli Člověk Stroj.

Čtěte také: Oscarové nominace ovládl tříhodinový opus o fyzikovi. Seznam odtajnil i další favority

Mugler na něm půl roku pracoval s umělcem Jeanem-Jacquesem Urcunem a inspirací byla fiktivní postava Futura z románu Metropolis. Sedmadvacetiletá herečka zvolila méně cyborgovský vzhled vynecháním obličejové masky, vše doplnil šperk Bulgari.

Duna: Část druhá vstoupí do českých kin 29. února 2024.

Zdroj: Variety, WMagazine

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný