25. července 2024 12:30

Divoká vykrádačka Strážců Galaxie má nový trailer. Hvězdy Pána prstenů, Star Wars a Rockyho jdou do akce

Česky dabovaný finální trailer filmu Borderlands.

Do kin míří opravdu letní zábava, která se postará o to, aby se mozek diváků příliš nezatížil a nepřehřál.

„Tohle léto se změní v naprostý chaos,“ slibuje synopse videoherní adaptace akční série Borderlands, kterou natočil Eli Roth (Hostel, Přání smrti) už v roce 2021 a dosud čekala na své uvedení. Ani se nedivíme, protože výsledek pořád vypadá dost rozpačitě, i když je třeba přiznat, že se na dojmech z finálního traileru podílí i český dabing, který však nemůže chybět, protože si cílová skupina na čtení titulků moc nepotrpí.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Hodně se řešilo přestárlé herecké osazenstvo v čele s Cate Blanchett (Pán prstenů), která se jako lovkyně lidí Lilith vrací na postapokalyptickou planetu Pandora, aby zachránila dceru nejmocnějšího zlosyna vesmíru Atlase (s tváří Edgara Ramíreze), ale nakonec bude zachraňovat celý vesmír. Jenže problémem nebudou ani tak na důchod vydělávající hvězdy jako Kevin Hart, Jamie Lee Curtis nebo Jack Black jako hlas robota Claptrapa. Ani jedna z ukázek totiž nedoručila opravdu poctivou dávku štiplavého černého humoru, který je pro sérii typický, ale spíše neškodné hláškování doplněné barvičkami a hodně sterilně vypadající akcí.

Stále však platí, že by výsledek mohl příjemně překvapit, když ke scénáři v jisté fázi přispěl i Craig Mazin (The Last of Us, Černobyl), ačkoli ho nakonec dokončil Roth ve spolupráci s nováčkem Joem Crombiem. V dalších klíčových rolích se každopádně objeví Florian Munteanu (spin-offy Rockyho Creed 2 a 3, Shang-Chi) nebo Ariana Greenblatt (Star Wars seriál Ahsoka, Barbie).

Borderlands startují v českých kinech 8. srpna 2024.

Zdroj: First Showing, The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický