24. července 2024 16:10

Brendan Fraser si zahraje legendu 2. světové války v nesmírně napínavém filmu

Chystaný thriller nabídne neobvyklý pohled na klíčovou bitvu 2. světové války.

Brendan Fraser, který se nedávno radoval ze svého prvního Oscara za hlavní roli ve filmu Velryba, ztvární ve filmu Pressure generála Dwighta D. Eisenhowera, vrchního velitele západních spojeneckých sil v Evropě během 2. světové války, jenž se později stal 34. americkým prezidentem. Film bude vyprávět o nervydrásajících posledních dnech před spojeneckým vyloděním v Normandii.

Snímek režírovaný Anthonym Marasem (Hotel Mumbai) se zaměří na skutečné osudy hlavního meteorologa britského Královského letectva Jamese Stagga, který generála Eisenhowera přesvědčil, aby o jeden den odložil den D, což díky příznivějším povětrnostním podmínkám výrazně přispělo k úspěchu celé operace. Role se ujme Andrew Scott, který nedávno zazářil v hlavní roli krimiseriálu Ripley, ale známe ho také z filmu Všichni moji cizinci, bondovky Spectre či seriálu Sherlock.

Scénář adaptoval Maras spolu s Davidem Haigem (Legenda o mém synovi) podle Haigovy stejnojmenné úspěšné divadelní hry, která se publiku poprvé představila v roce 2014. Zaměřuje se na ohromný tlak, kterému čelil Stagg v soukromí i v armádě, a na napětí, které panovalo mezi různými týmy meteorologů s odlišnými předpověďmi. Hru během 75. výročních oslav dne D v roce 2019 viděla řada světových státníků – například královna Alžběta II., Emmanuel Macron, Donald Trump nebo Justin Trudeau.

VIDEO: Skutečné vylodění v Normandii na unikátních dobových záběrech je mrazivější než Zachraňte vojína Ryana

V současnosti se uzavírá výběr herců do dalších rolí, první klapka má padnout na britské půdě v září 2024. Fraser se již na podzim objeví v akční komedii Brothers po boku Joshe Brolina. Menší roli si střihnul i ve filmu Dimenze od českého režiséra Dalibora Stacha, v němž Stach mapuje své zkušenosti s klinickou smrtí. Hollywoodská hvězda by se rovněž vůbec nebránila návratu do své nejslavnější role v dobrodružné sérii Mumie.

Zdroj: Deadline, Screen Rant

Brendan Fraser vzbudil pozornost i v oceňovaném snímku Zabijáci rozkvetlého měsíce. Tady je trailer:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický