24. října 2023 16:40

Brendan Fraser v novém filmu rozdělil filmové fanoušky. Za co se mu vysmívají?

Čerstvá role Brendana Frasera po boku hereckých velikánů v některých divácích vyvolává hrůzu, v jiných spíš pobavený smích.

Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou podle kritiků dalším parádním zářezem v úctyhodné filmografii režisérského velikána Martina Scorseseho. Chválu film sbírá mimo jiné za výtečné herectví Leonarda DiCapria, Roberta De Nira, Lily Gradstone nebo Jesseho Plemonse. Bohužel výrazně menší shoda panuje nad kreací Brendana Frasera.

Ten se ve filmu objeví v podstatě jen ve třech scénách jako W. S. Hamilton, což byl obhájce proradného Williama Halea (De Niro), hlavního strůjce vraždění a machinací v řadách indiánského kmene Osedžů. Podle některých kritiků i diváků však Fraser ve svých výstupech okatě přehrává, výsledkem čehož je až směšná karikatura úlisného právníka.

„Přítomnost Frasera ve filmu je dost podobná výstupům Kool-Aid Mana v jakékoli z jeho reklam,“ naráží jeden z komentářů na maskota značky nápojů, který ve spotech obvykle proskakuje zdí a otravně huláká. Jde o jakousi obdobu českého Alzáka.

Teatrální Fraserův výkon našel i četné zastánce, kteří upozorňují, že si herec nastudoval skutečnou postavu hřmotného a arogantního W. S. Hamiltona, jak ji popsala stejnojmenná kniha mapující historické události, kterou film adaptuje. „Myslíte, že by někdo jako Scorsese nechal Fraserovy scény ve filmu, kdyby nebyl spokojený s tím, jak jsou podané?“ zeptal se jeden z diváků.

Čtěte také: Brendan Fraser už zase vypadá skvěle! Nové fotky ihned navnadily na Mumii 4

Nutno připomenout, že je Fraser čerstvým držitelem Oscara za roli morbidně obézního učitele angličtiny ve filmu Velryba. Přijetí filmu jako takového bylo sice rozporuplné, ale nad kvalitou Fraserova herectví se žádné debaty nevedly, což potvrdila i řada dalších nominací.

Zdroj: MovieWeb

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný