2. října 2023 12:05

Nové iPhony 15 jsou rozžhaveným zklamáním. Uživatelé si stěžují, Apple už našel výmluvu

Nové iPhony jsou horkým zbožím. Bohužel to podle čerstvých majitelů platí doslova.

Mnoho uživatelů nedávno vydaných iPhonů řady 15 si na sociálních sítích stěžuje, že se jejich nový telefon nezvykle zahřívá až do té míry, kdy je nepříjemné držet ho v ruce. Zároveň s přehříváním dochází k rychlejšímu vybíjení baterie. Problém je natolik rozšířený, že se k němu už vyjádřil i samotný výrobce.

Apple v první řadě upozornil na skutečnost, že telefon v prvních hodinách provozu stahuje veškerá data a aplikace, což ho samozřejmě zatěžuje. V následujících dnech potom dochází k optimalizaci procesů na pozadí, což také více zaměstnává procesor i baterii. Výrobce si však uvědomuje, že aktuální problém je závažnější.

„Objevili jsme rovněž chybu v systému iOS 17, která může být příčinou, a pracujeme na nápravě. Dalším problémem mohou být některé aplikace třetích stran způsobující přetížení systému. Spojili jsme se s jejich vývojáři, abychom jim pomohli co nejdříve vydat aktualizace,“ stojí v oficiálním vyjádření Applu.

Mezi problematickými aplikacemi se objevují Instagram, Uber nebo populární hra Asphalt 9. Pokud je váš iPhone podezřele horký, určitě neuškodí zkusit dočasně zavírat tyto aplikace po každém použití, aby se omezily jejich procesy na pozadí.

Vyřešení všech zásadních problémů by měla přinést aktualizace iOS na verzi 17.1. Apple se dušuje, že vnitřnosti ani konstrukce telefonu nejsou příčinou. Paradoxně lépe by na tom měly být standardní iPhony 15 a 15 Plus, protože mají hliníkové rámečky. Titanové rámečky iPhonu 15 Pro a 15 Pro Max totiž o něco hůře odvádějí zbytkové teplo, přestože mají energeticky efektivnější procesor A17 Pro, jak ukázal třeba jeden z youtubových hloubkových testů.

Zdroj: Forbes, The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný