21. září 2023 16:35

Apple má problém. Novinka představená s iPhony 15 je podle uživatelů špatný vtip

Apple vytvořil kolem změny velký humbuk. Bohužel se mu teď vrací jako bumerang.

Velkou část při prezentaci iPhonů řady 15 i nových hodinek Apple Watch věnoval Apple ekologii. Mimo jiné oznámil, že v rámci oficiálního příslušenství zcela odchází od přírodní kůže. Jako náhradu nabízí novou tkaninu FineWoven vyrobenou ze zhruba 68 % recyklovaných plastů, tedy s nižší uhlíkovou stopou. Jenže nový materiál se podle uživatelských reakcí těžce nepovedl...

Apple tkaninu v oficiálních prezentacích označuje za luxusní i odolnou a nebál se ji tak nacenit. Kryty na iPhone a MagSafe peněženky vyjdou na 1 790 Kč, pásky na hodinky potom dokonce na 2 790 či 3 990 korun. Bohužel recenzenti i uživatelé jsou z jejich kvality silně rozčarováni.

„Působí to jako levný šunt za pár babek z Amazonu než jako Apple kvalita, speciálně za tu cenu,“ napsal uživatel inducecurrent. „Používám originální kryty už od iPhonu 7, ale tenhle jsem musel okamžitě vrátit. Vypadá naprosto otřesně,“ tweetoval eggbutspam.

Většina spotřebitelů se shoduje, že materiál nepůsobí na omak jako jemný semiš či mikrovlákno, ale spíše jako obyčejný nylon. Bohužel stejně jako u přírodního semiše na něm zůstávají stopy třeba jen po přejetí nehty. Na rozdíl od semiše však takové stopy nejdou zahladit. Magazín The Verge si dokonce všiml, že některé kryty na sobě měly rýhy už při rozbalování.

„Škrábance na FineWoven materiálu zůstávají, jakkoli se je snažíte vyhladit... Kůže se taky opotřebovává, ale její patina má něco do sebe. Plastová odřená a poškrábaná látka však rozhodně ne,“ poznamenala autorka článku. Za opuštění kůže si podle ní Apple zaslouží pochvalu, jenže FineWoven evidentně není tím prémiovým materiálem, který by ji měl nahradit.

Zdroj: MacRumoursThe Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný