13. září 2023 10:39

Apple herní revoluce! Na nové iPhony přicházejí velké hry z PC a konzolí

Mezi tituly oznámenými pro nové iPhony jsou například Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding nebo Resident Evil Village.

Hranice mezi mobilním a plnohodnotným hraním se definitivně stírají. Postarají se o to právě představené telefony iPhone 15 Pro vybavené prvním plnohodnotným 3nm čipem A17 Pro zvládajícím moderní renderovací technologie včetně ray tracingu. Apple uvedl, že na něj vyjdou nejnovější hry z herních počítačů i konzolí.

V první vlně AAA titulů, které půjdou hrát na iPhonech 15 Pro, bude chystaný Assassin’s Creed Mirage a pak už vyšlé a stále relativně čerstvé kousky jako Resident Evil Village, remake Resident Evil 4 nebo Death Stranding.

Nejde o žádné cloudové řešení, ale plnohodnotné hraní přímo na zařízení, tedy nezávislé na kvalitě internetového připojení. Zážitek vylepší možnost spárovat iPhone se všemi populárními herními ovladači nebo možnost zapnout herní režim, který veškerý výkon vyhradí právě pro spuštěnou hru.

Zmíněné hry vyjdou pro iPhone ještě letos s výjimkou nového Assassin’s Creeda, kterého by se měli hráči dočkat v první polovině příštího roku. Největší otázkou tak zůstává způsob distribuce. Mnoho zákazníků by totiž mobilní hraní bralo spíše jako doplněk k tomu plnohodnotnému před velkou obrazovkou.

Pokud by se Applu podařilo nabídnout iphonové hraní za rozumný příplatek k už zakoupeným PC či konzolovým verzím, a to včetně možnosti mezi zařízeními plynule přecházet pomocí synchronizace uložených pozic v cloudu, jistě by šlo o slušné lákadlo.

Zdroj: The Verge

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný