26. září 2023 10:40

Slavia po fotbalovém derby skandálně oslavuje ostudnou tvář své hvězdy

Ostudné nedělní derby pražských fotbalových S po sobě zanechalo nepříjemnou pachuť, kterou ještě přiživil slávistický oficiální účet.

O tom, který z týmů je na tom momentálně lépe a byl na zápas kvalitněji připravený, jsme se při nedělním derby Slavie a Sparty s konečným skóre 1:1 moc nedozvěděli. Spíš než o fotbal totiž šlo o okopávanou s příchutí fotbalu, která se sudímu Szikszayeovi vymkla z rukou. Jako by se se bál za evidentní hrubosti vylučovat.

Vše v 87. minutě zápasu vygradovalo potyčkou slávistického Jana Bořila se sparťanským Ladislavem Krejčím připomínající spíše situaci z hospodské rvačky. Oba byli za nesportovní chování vyloučeni, následovali je taky dva rozvášnění funkcionáři na obou stranách – slávistický Pavel Řehák a sparťanský Miroslav Baranek. Atmosféra se přenesla do publika. Sparťanští fanoušci házeli petardy do domácího sektoru, demolovali zařízení stadionu, násilí bylo po zápase vidět i v pražských ulicích.

Proto dost překvapilo, když se na slávistickém oficiálním twitterovém účtu ještě večer po zápase objevila fotka slávistického kapitána Bořila, který se už před vyloučením choval na trávníku v některých momentech jako smyslů zbavený, a u něho oslavný text: „Kapitán. Lídr. Srdcař.“

V zemích s vyspělejší fotbalovou kulturou by šel takový hráč v klubu na kobereček, vysvětloval svůj blikanec a hrozil by mu interní postih, obzvlášť když je kapitánem, který má být kabině vzorem a příkladem. Navíc mu hrozí dostatečný disciplinární trest, jímž může klub oslabit na několik dalších zápasů dopředu. Slavia jeho držení soupeře pod krkem interpretuje jako výraz lídrovství...

Proti příspěvku se ohradili i někteří fanoušci z Edenu. „Páska kapitána Slavie je výsada a pocta. Není to oprávnění se chovat jako pouliční rváč,“ reagoval Marek Netolička. „Jako slávista konstatuji, že tenhle srdcař nám ztratil důležité 2 body... Něco toxického je v našem klubu, když oslavujeme takové na zápas nekoncentrované blázny,“ podotknul Vilju Harju.

Zdroj: Twitter / SK Slavia Praha

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný