18. dubna 2024 16:05

Dál půjde Fiorentina, je přesvědčen Řepka. Viktorka má sílu překvapit, oponuje Švancara

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka tým Fiorentiny zná skvěle, vždyť v jejím dresu prožil nejlepší roky profesního života. V krátkém rozhovoru pro Prima COOL uvedl, že je přesvědčen, že italský tým si s Viktorií Plzeň poradí. Stejnou otázku dostal brněnský patriot Petr Švancara, který nad týmem trenéra Koubka hůl rozhodně neláme.

Tomáši, čtvrtfinále Konferenční ligy je pro Viktorku velkým úspěchem. Může ale Plzeň projít do semifinále? Jak odveta v Itálii dopadne?

Podle mě Fiorentina postoupí.

To je hodně stručná odpověď. Co ten zápas ale rozhodne?

Já mám obavu, že Plzeň zase zaparkuje autobus a zase budou bránit v deseti lidech v hlubokém bloku. Myslím si, že to utkání rozhodne nějaká standardní situace, že padne jeden gól.

Příští rok vítěz ligy postoupí do základní skupiny Ligy mistrů. Hovoří se o tom, že o titul si to rozdají pouze Sparta a Slavia. Může se do té války o titul vůbec zapojit Plzeň?

Pozor, já si myslím, že Viktorka do souboje o titul zase může promluvit. Bude to nový ročník, začíná se od nuly, Plzeň cítí, že pro tu Ligu mistrů udělala letos nejvíce... Nelze počítat s tím, že by se o titul ucházel třeba Baník či Liberec, to asi ne, ale platí, že o titul budou hrát Sparta, Slavia a Plzeň.

Tři otázky pro Petra Švancaru

Petře, jak odveta mezi Plzní a Fiorentinou podle vás dopadne?

Já věřím, že Plzeň k tomu utkání přistoupí tak, že to může být poslední zápas pohárové sezóny. Navíc mají v zádech slušný výsledek z domácího zápasu. Chtěl bych vidět opatrnost, ale jakmile to půjde, aby také šli do útoku, aby zkusili využít tu sílu, kterou nyní v lize použili proti Slavii. Plzeň je sice pořád tichošlápkem, o kterém se tolik nemluví, ale také je to zlodějka titulů. Myslím si, že Fiorentinu už zaskočili. Italové budou hrát trochu jinak, ale pořád si myslím, že Plzeň může italský tým zaskočit. Favorit je jasný, ale Plzeň všem v lize dokázala, že se s ní musí počítat a věřím, že mohou zaskočit i Fiorentinu. Nevím, jak přesně na tom jsou zdravotně, říkalo se, že ten tým má nyní šrámy, ale věřím, že kádr je široký. Nevěřím tomu, že by v Itálii měla být ostuda. Já věřím, že Plzeň zase může všechny zaskočit.

O vás je známé, že milujete ofenzivní fotbal. U toho prvního zápasu asi srdce fotbalového hračičky neplesalo, že?

Ten zápas měl dvě roviny. Rovina moje jako Švanciho? No to byla katastrofa. Ale pak je tu druhá rovina, tedy ten účel. A účel se podařilo splnit na sto procent. Myslím si, že všichni jsme spokojení s tím, že Plzeň získala ten bod, to je právě ten účel, to bylo důležitější, než jak se to zalíbí Švancimu. Co se týče fotbalu, tak to hezké nebylo. Věřím, že teď ten zápas bude jiný. Myslím si, že defenziva bude dál fungovat, ale Plzeň by měla něco předvést i vepředu. Trenér Koubek je zkušený bard, jeho příprava na soupeře je kvalitní, já se na ten zápas těším.

Hodně se mluví o tom, že se příští rok bude v lize hrát o přímý postup do Ligy mistrů. Rozhodne se podle vás pouze mezi Křetínského Spartou a Tykačovou Slavií?

V Plzni jsou natolik zkušení trenéři i celý tým, že si uvědomují, že kdyby neztratili zbytečně ve dvou zápasech pár bodů, tak dnes o ten titul hrají také. Plzeň dokazuje, že je schopná konkurovat Spartě i Slavii. Pro Plzeň bude znovu cílem hrát o titul a věřím, že se ještě více probere Baník, Slovácko a Mladá Boleslav, velké ambice má Liberec... Je pro fotbal a fanoušky vždy dobře, když té první trojce otravují život i další týmy.

Tomáš Řepka promluvil o filmu Hříšník:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný