13. prosince 2023 20:26

Na EURO postoupíme ze skupiny, ale jen když trenérem bude Ivan Hašek, prohlásil Řepka

Tomáš Řepka o filmu Hříšník

Tomáš Řepka na prahu 50. narozenin rozhodně nezvolňuje životní tempo, naopak se kolem něj pořád něco děje. Fotbalový rebel spolu režisérem Petrem Větrovským příští rok uvedou do kin film Hříšník, který mapuje vrcholy i pády muže, který hrál v nejlepších ligách světa. Při této příležitosti bývalý fotbalový reprezentant poskytl rozhovor pro Prima COOL.

Jeden z nejlepších českých fotbalových obránců všech dob za sebou už lehkou filmovou zkušenost má, objevil se v seriálu Vyšehrad. Nyní ale Tomáš Řepka představil film, který jde na dřeň jeho emocí, životních zkušeností i bolestivých pádů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalový rebel Tomáš Řepka se svěřil, kdy to s ním jeho ženy měly nejtěžší

Na podzim roku 2024 by měl do kin vstoupit dlouho očekávaný film s názvem Hříšník, za kterým stojí režisér Petr Větrovský, který na sebe upoutal pozornost například filmem Jan Koller: Příběh obyčejného kluka. Redakce Prima COOL při této příležitosti položila legendě pražské Sparty několik otázek.

Tomáši, kdo přišel s tím, že film se bude jmenovat Hříšník?

Ono to vlastně vyplynulo z toho mého života. Hledali jsme nějaké názvy, padlo třeba Bad Boy, ale to mi přišlo takové divné. Asi nakonec Kačka ve spolupráci s produkcí to vystihla. Padlo pak slovo hříšník, ten můj život byl samozřejmě hříšný.

Slovo hříšník má i náboženský rozměr. Jak na tom jsi dnes s vírou? V co věříš?

Věřím, že je něco víc, než jsme my. Jsem křesťan, když mohu, skočím pravidelně do kostela. Je něco silnějšího, než jsme my... Ale já budu hříšník celý život. A ty moje hříchy? Kdybych měl chodit do kostela každý den, tak to za tento život nestihnu. Snažím se jít už tou zlatou střední cestou, nevyčnívat, jako jsem vyčníval dřív. Chci už žít ten spokojený život, o který jsem vždycky stál. Ale bohužel kvůli mnoha okolnostem, kvůli okolnostem kolem kariéry... Je pravda, že jsem si na plno věcí sám naběhl. Ale můj sen vždy bylo žít takový ten normální, všední, nudný život.

K cestě hříšníka také patří pokání, nějak se zastavit. Kdy se umí Tomáš Řepka zastavit? Je to třeba na rybách?

Na rybách určitě. A možná nepřekvapím, když řeknu, že nejvíce jsem se zamyslel v kriminále. Tam máš fakt hodně času se zastavit a popřemýšlet. Nemohu být ale konkrétní, to bych prozradil spoustu věcí, které uvidíte až ve filmu.

Naznačíš aspoň pasáž, která v tom filmu pro tebe byla nejhlubší? Nebo to opravdu nyní nejde?

Nejde. Tam je tolik poloh, tolik věcí, tolik Řepků... Jsou tam obrovské emoce, je tam pláč, je tam sebeuvědomění, zastavení...

Pojďme k fotbalu. Jaké máš fotbalové předsevzetí na příští rok?

Doufám, že trenérem nároďáku bude Ivan Hašek. Jinak by to pro mě byl skandál. Doufám, že zdárně udělám zkoušky na trenérskou A licenci. Od jara, nebo nejpozději v létě, bych chtěl nastartovat kariéru trenéra. Byl bych už na té druhé straně, na to se strašně moc těším.

Ivana Haška znáš dokonale. Proč by trenérem národního týmu měl být právě on?

Je odborník, je lidskej, má všechny atributy trenéra. Má obrovský respekt. Samozřejmě někteří lidé říkají, že dlouho nebyl v České republice, že dlouho netrénoval, že jeho výsledky nestály za nic, že výsledky měl někdy v době kamenné... Já na toto nehraji. Já vím, jaký Ivan je, vím, že je odborně připravený, že je vzdělaný, vím, jaký je člověk, to je pro mě rozhodující. Mě jiná alternativa ani nenapadá.

Na evropském šampionátu nás čeká Turecko, Portugalsko a z baráže to vypadá na Řecko. To není lehká skupina. Jak to vidíš? Co v té základní skupině bude zásadní?

Klíčové bude, aby byl trenérem nároďáku Ivan Hašek. Když bude trenérem Ivan, tak věřím, že z té skupiny postoupíme. Ivan to dá dohromady, má na to veškerou odbornost a zkušenost. Bude to těžká skupina, ale dá se z ní postoupit, ale jen za předpokladu, že tam bude Ivan.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný