19. dubna 2024 16:15

Zaklínač byl předčasně ukončen, bude o dvě série kratší. Podívejte se na chemii mezi novým Geraltem a Yennefer

První fotky ze čtené zkoušky scénáře navíc ukázaly slavné herecké posily.

Na britských ostrovech se právě rozjíždí natáčení čtvrté sezóny seriálového Zaklínače, v níž hlavní roli Geralta z Rivie převezme Liam Hemsworth (Hunger Games). Netflix čerstvě oznámil, že půjde o sezónu předposlední. Celý seriál se totiž uzavře tou pátou, i když se jich původně plánovalo sedm.

Čtěte také: Velký návrat slavného seriálu Akta X? Scullyovou bych si zase zahrála, překvapila Andersonová

Čtyřiatřicetiletý Hemsworth tak bude mít pouhé dvě sezóny na to, aby přesvědčil diváky o svém pojetí slavného fantasy hrdiny z pera Andrzeje Sapkowského. Obě zbývající sezóny se mají natáčet pohromadě a mají adaptovat knihy Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera.

Zveřejněná ukázka ze čtené zkoušky ukázala hlavní hvězdy v dobrém rozmaru. Joey Batey (Marigold) zpíval, Freya Allan (Ciri) se smála a mezi Anyou Chalotrou (Yennefer) a Hemsworthem to pořádně jiskřilo. Potěšil i záběr na čerstvé herecké přírůstky – Laurence "Morpheus" Fishburne se chopí tajemného lékaře Regise, Danny Woodburn (Show Jerryho Seinfelda, Sněhurka) se stane pořádně ostrým trpaslíkem Zoltanem.

Tvůrci dosud neprozradili, jak se seriál hodlá vypořádat se skutečností, že bude mít Geralt najednou jinou tvář a jiné herecké pojetí. Naznačili však, že přechod bude "meta" a bude pracovat s narůstajícími schopnostmi Ciri pohybovat se časem a prostorem, jak je rozvedeno v knihách. Nutno přiznat, že Sapkowského svět skutečně obsahuje něco jako mnohovesmír.

Čtvrtá sezóna nemá obsáhlejší synopsi a uvádí jen, že budou hlavní hrdinové procházet válkou posedlým Kontinentem a čelit mnoha démonům. „Nebyl by to náš seriál, kdybychom ústřední skupinu postav neposunuli až na samou hranici jejich možností – zůstaňte s námi a sledujte, jak příběh skončí,“ láká Lauren Schmidt, která zůstala tvůrkyní seriálu, přestože mu s každou přibývající sérií ubývají diváci.

Mohlo by vás zajímat: Z prvního traileru nových Transformers budete mít kopřivku. Chudák Chris Hemsworth

Předposlední série bude mít osm epizod a nemá dosud datum premiéry. Bylo by však překvapením, kdybychom ji dostali ještě letos.

Zdroj: Geek Tyrant, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný