7. listopadu 2023 10:40

Vecna ze Stranger Things dostává trailer na vlastní příběh. Něčím však zaskočí

Trailer divadelní hry Stranger Things: The First Shadow

Populární seriál dostává zajímavou odbočku, která však nebude pro každého.

Pátá a poslední sezona seriálového fenoménu Stranger Things je stále v nedohlednu a navíc ji zdrží pokračující stávka hollywoodských herců. K fanouškům se však dostává alespoň první upoutávka na netypický prequel s názvem Stranger Things: The First Shadow.

Vypráví příběh města Hawkins v 50. letech a ukazuje mladého Hoppera či Joyce. Hlavním (anti)hrdinou je však Henry Creel, který tehdy zažívá středoškolskou romanci s Patty Newby, sestrou Boba Newbyho, jehož v původním seriálu hraje Sean Astin (Pán prstenů). Diváci budou svědky, jak Henry poznává své schopnosti i démony, které ho později přerodí v Jedničku a z ní v děsivého vládce Upside Down neboli Vecnu.

Nápad na Vecnův prequel dostali tvůrci série bratři Dufferovi během natáčení 4. řady a svou vizi svěřili oceňovanému britskému režisérovi Stephenu Daldrymu (Předčítač, Hodiny, Billy Elliot), který má výtečné renomé taky v divadelním světě. A právě tam novinka míří – konkrétně na prkna londýnského Phoenix Theatre s premiérou naplánovanou na 14. prosince 2023.

Skalní fanoušci si tak budou muset pořídit letenku a lístek do divadla, který bude jistě v počátcích jen těžko k sehnání. Anebo doufat, že se Stranger Things: The First Shadow po nějaké době vydá na turné se zastávkou v Česku nebo alespoň blízko za hranicemi, jak tomu u podobných inscenací bývá.

Zdroj: Deadline, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný