18. srpna 2023 14:55

Žena naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za hvězdu Stranger Things. Opustila muže a přišla o statisíce

Bizarní případ internetového podvodu zaujal na sociálních sítích. Ženu napálil člověk vydávající se za hvězdu Stranger Things.

Asi každý už se někdy na internetu setkal s podvodníky, jež se vydávali za George Sorose nebo afrického strýce, o němž jste nikdy předtím v životě neslyšeli a kteří vám slibovali hory doly, když jim pošlete bankovní údaje, adresu a ideálně i ofocenou občanku. Většina z nás pak samozřejmě ví, jak v takových situacích postupovat – vůbec nijak. Prostě mail hodíte do spamu, zablokujete odesílatele a děláte, že nic. Čas od času ale podvodníci narazí na někoho, kdo je přece jen o něco důvěřivější než většina z nás, a jakmile přitom ještě úspěšně zvládnou předstírat, že jsou ve skutečnosti někým úplně jiným, je z toho většinou malér. Své o tom ví i jistá McKayla z Kentucky.

Tahle Američanka totiž nedávno naletěla na tzv. catfishing podvod, kdy se na internetu seznámila s cizím mužem, jenž z ní následně vytáhl peníze, a tak trochu jí přitom zničil život. Bohužel si za to ale částečně může žena sama – a hned pochopíte proč. Dotyčný totiž předstíral, že je známým mladým hercem Dacrem Montgomerym z Austrálie, který si mimo jiné zahrál záporáka ve druhé a třetí řadě Stranger Things.

Co víc, pohledný herec, který se objevil i v nedávném Elvisovi, se do McKayly bláznivě zamiloval, a tak si s ní začal intenzivně psát. K živému setkání ale nikdy nemohlo dojít, protože ve skutečnosti herec randí s Liv Pollock, čehož podvodník využil k tomu, aby McKayla o jejich tajném dopisování zároveň i pomlčela před ostatními. Jejich konverzace pak trvala zhruba rok, než podvodník konečně realizoval své plány a začal ženu žádat o finanční pomoc. Herec hrající ve filmech a nejpopulárnějších seriálech na světě potřeboval peníze od obyčejné ženy z Kentucky, ehm.

Naivní McKayla bohužel byla tou dobou až příliš hluboko ponořená do fantazie randění s hvězdou jejího oblíbeného seriálu, takže když muž požádal, samozřejmě ihned vytáhla šekovou knížku. Celkově z ní podvodník měl vytáhnout v přepočtu až 220 tisíc korun, navíc kvůli němu ale opustila svého bývalého manžela. Žena si naštěstí s odstupem uvědomuje, že je to do velké míry její chyba, že byla tolik důvěřivá, to ovšem nic nemění na tom, že tenhle typ podvodníků je reálný problém, a proto se lidem radí, aby byli při používání internetu konstantně na pozoru, s kým a jak komunikují. Pokud dotyčného totiž neznáte, nemůžete tušit, kdo sedí na druhé straně.

Zdroj: People, YouTube

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný