16. srpna 2023 11:40

Kauza prolhaného filmu Sandry Bullock pokračuje. Všechno je možná úplně jinak

Nový zvrat v případě skandálního odhalení z pozadí filmové klasiky se Sandrou Bullock potvrzuje, že případ zdaleka není u konce.

Pouhý den poté, co Michael Oher, bývalý hráč NFL a předobraz hlavní postavy oceňovaného snímku Zrození šampiona se Sandrou Bullock, obvinil svoji nevlastní rodinu ze lhaní a podvodu, kdy mu údajně nebylo zaplaceno nic z prodeje práv na filmové zpracování jeho životního příběhu, přišla drsná odpověď. Slavný právník Seana a Leigh Anne Tuohyových Marty Singer uvedl ve veřejném prohlášení, že Oher nejenže ve svých nařčeních lže, ale navíc jsou naprosto scestná. Ve skutečnosti to byl prý on, kdo se rodinu pokoušel několikrát vydírat.

Podle Singera se Oher na rodinu v minulosti v několika případech obrátil s tím, že požaduje 15 milionů dolarů. Pokud mu nezaplatí, vyhrožoval, že je v médiích očerní. Aby svůj plán ještě dále podpořil, přestal údajně přijímat pravidelné šeky, které od rodiny v rámci příjmů z filmu dostával.

Rodinný právník dále uvedl, že Oher zkouší získat publicitu kvůli nedávno vydané knize a že od něj většina právníků dala ruce pryč poté, co zjistila, o co mu ve skutečnosti jde. Až nyní našel někoho dost chamtivého na to, aby mu pomohl s bizarní žalobou. V té Oher naopak tvrdí, že se teprve nedávno dozvěděl, že není ve skutečnosti adoptovaný, ale pouze z Tuohyových udělal své zákonné opatrovníky, kteří jeho jménem mohli uzavírat smlouvy a mít kontrolu nad veškerými financemi.

Leigh Anne a Sean Tuohyovi se Ohera ujali, když mu bylo 18 let. Předtím vyrůstal v chudé rodině s dalšími dvanácti dětmi, bez jejich pomoci by se tak v americkém fotbalu nejspíš nikdy neprosadil. Právě o tom vypráví snímek Zrození šampiona, jenž stojí v centru celého konfliktu. Film vydělal celosvětově více než 300 milionů dolarů a vynesl herečce Sandře Bullock Oscara.

Na vyřešení, kde je ve skutečnosti pravda, si tak ještě budeme muset počkat...

Zdroj: Deadline, New York Post

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický