15. srpna 2023 16:50
Adam Vala

Jeden z nejslavnějších filmů Sandry Bullock lže, jako když tiskne. Jeho protagonista se teď ozval

Skutečný hrdina jednoho z nejslavnějších filmů Sandry Bullock přišel se šokujícími tvrzeními. Vážně snímek lhal?

Americkou herečku Sandru Bullock (59) budou diváci nejlépe znát díky filmům Nebezpečná rychlost, Slečna Drsňák, Gravitace a především Zrození šampiona. Tenhle sportovní biografický doják totiž patří v její kariéře k nejúspěšnějším snímkům vůbec, jak se ale nyní ukázalo, drama založené na skutečných událostech bylo zřejmě postavené na obří lži.

Michael Oher – předobraz hlavního hrdiny Zrození šampiona – totiž čerstvě podal žalobu na své nevlastní rodiče Leigh Anne (kterou ve filmu právě hrála Bullock) a Seana Tuohyovi, které obvinil z toho, že jej podvedli, stali se jeho zákonnými opatrovníky a následně skrze jeho jméno začali uzavírat lukrativní obchodní dohody, aniž by mu přitom poskytli jakoukoli finanční kompenzaci.

Oher tak v zásadě tvrdí, že jej nevlastní rodiče vykořisťovali a slavný snímek, jenž byl na motivy jeho života natočen, je tak jedna velká lež. Oher se nyní plánuje zbavit opatrovnictví a následně bude požadovat obří sumu jako odškodné. A proč se vlastně celá situace řeší až dnes, kdy je Oherovi 37?

Bývalý hráč amerického fotbalu totiž letos v únoru zjistil, že dokument, který s nevlastními rodiči podepsal, z něj nedělá plnohodnotného člena rodiny, a tudíž by v budoucnu neměl žádný dědický nárok. Jo, takové zjištění asi musí bolet.

Případem se nyní každopádně budou zabývat soudy a bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se k celé záležitosti postaví Hollywood. Film Zrození šampiona se totiž chlubí tím, že je vyprávěn podle skutečných událostí, pakliže se ale tyto události nyní ukážou jako nepravdivé, bude se snímek dodatečně upravovat? Dojde snad k jeho cenzuře? Nebo vznikne pokračování, ve kterém Sandra Bullock bude hrát záporačku? Samé otázky.

K záležitosti se už nicméně vyjádřila i samotná rodina v čele se Seanem Tuohym. Ten uvedl, že jsou všichni zdrcení těmito šokujícím nařčeními, které v žádném případě nejsou pravdivé. Rodina údajně k žádným velkým penězům z filmu nepřišla, a co dostali, to si rozdělili rovným dílem, přičemž podíl dostal i Oher. Důvod pro opatrovnictví pak nebyl Michaela podvést, ale umožnit mu hrát fotbal na profesionální úrovni, kam by se jinak nemusel dostat. Klasická adopce přitom nebyla možná, protože už byl v té době dospělý.

Zdroj: Dexerto, New York Post

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický