13. února 2024 17:05

Filmové diskuze na internetu? Tvůrce Hry o trůny skvěle popsal tragickou změnu

Slavný autor si posteskl nad dobami, kdy tvůrci nesloužili některým lidem jako hromosvody nenávisti.

George R. R. Martin už má po krk toxických fanoušků, kteří denodenně zamořují online prostor. Autor populární knižní série Píseň ledu a ohně, která slouží jako předloha seriálu Hra o trůny, má pocit, že se vytratila radost a pocit sounáležitosti, jež kdysi panovaly nejen mezi fanoušky žánru fantasy.

„Bývalo zábavné mluvit o svých oblíbených knihách a filmech a vést vášnivé debaty s fanoušky, kteří to viděli jinak. Jenže v době sociálních médií už jaksi nestačí říct: Nelíbila se mi kniha X nebo film Y a tady je důvod. Sociálním sítím teď vládnou antifanoušci, kteří raději mluví o věcech, které nenávidí, než o těch, které milují, a s potěšením tančí na hrobech všech, jejichž film propadl,“ napsal Martin na svůj oficiální blog.

Čtěte také: Knižní Noc pro chrliče boří hranice fantasy. Překvapí humorem i originální zápletkou

V příspěvku si pak posteskl, že všude kam se podívá, vidí aktuálně válku. „USA se den ode dne více polarizují. Nenávist roste, demokracie je v ohrožení, miliony Američanů spolkly lež, že jim byly volby v roce 2020 ukradeny. Řeč politiků je manipulativní a nesrozumitelná, cancel culture ničí životy a kariéry a primárky vyhrává zhrzený, obviněný a jedovatý exprezident, přestože otevřeně prohlašuje, že bude diktátorem od prvního dne v úřadu a principem jeho vládnutí bude odplata... Jsou mezi námi lidé, co si skutečně přejí občanskou válku. Těžko se ubránit pocitu, že žijeme ve Výmarské republice,“ rozvedl téma.

Kam on sám utíká před toxicitou? K filmům, seriálům, knihám a samozřejmě tvorbě. A také k čokoládovým trůnům! Jeden z fanoušků mu takový poslal a pozitivní síla gesta ho přinutila k samostatnému příspěvku, v němž připomněl: „Mám mnoho úžasných fanoušků, kteří jsou stejně kreativní jako štědří.“

Zdroj: Geek Tyrant, George R. R. Martin blog

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný