17. října 2023 13:10

Proč byl zrušen Top Gear? Skutečným důvodem je vyplacení obří sumy peněz

Aktuální zpráva vnesla světlo do klinické smrti populárního pořadu Top Gear.

Definitivní zrušení Top Gearu ještě technicky není oficiální, přestože byl rozpuštěn celý produkční tým, jak jsme nedávno informovali. K jeho vyhlídkám však jistě nepřispěla výše finanční kompenzace, na které se v mimosoudním vyrovnání dohodla televize BBC se zástupci moderátora pořadu Freddieho Flintoffa za trvalé následky po vážné nehodě, k níž došlo při natáčení show loni v prosinci.

Obě strany se podle zjištění deníku The Sun dohodly na nemalé částce 9 milionů liber, tedy v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun. „Věříme, že mu dohoda umožní pokračovat v rehabilitaci, návratu do práce a budoucích plánech. Opravdu upřímně se Freddiemu omlouváme a budeme jej i nadále podporovat v jeho uzdravení,“ vyjádřil se mluvčí televize.

Částka byla zaplacena z fondů BBC Studios a není známo, do jaké výše ji pokrylo pojištění, jelikož se proslýchá, že při natáčení byla vážně porušena bezpečnostní opatření (a tedy i podmínky plnění). Flintoff, který byl jedním ze třech moderátorů pořadu a je taky bývalou hvězdou anglického kriketového týmu, se převrhl při natáčení za volantem tříkolového kabrioletu Morgan Super 3 na anglickém letišti Dunfold Aerodrome.

Při natáčení v otevřeném voze údajně neměl nasazenou helmu, k dispozici na místě nebyla ani dostatečná lékařská pomoc. Četná poranění se týkala zejména hlavy i tváře a vyžádala si množství zákroků, plastické operace i dlouhou rehabilitaci. Poprvé se Flintoff ukázal na veřejnosti až po deseti měsících s jasně viditelnými následky.

Budoucnost pořadu teď negativně ovlivňují dva hlavní faktory. Před kameru se odmítl vrátit nejen Flintoff, ale taky další ze tří moderátorů Paddy McGuinness. Muselo by tak dojít už ke třetímu moderátorskému přeobsazení poté, co z pořadu odešla v roce 2015 nejslavnější trojice Clarkson, Hammond a May.

Další produkci pak nepříjemně prodražují náklady na pojištění, protože po nehodě by televize musela platit vyšší sazby. Pokud se Top Gear ještě někdy vrátí zpátky na obrazovky, jistě to nebude v dohledné době a se stávajícím týmem.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný