20. srpna 2024 14:05

Tomb Raider je po šesti letech zpátky. Nabušený trailer ukazuje návrat Lary Croft

Trailer seriálu Tomb Raider - The Legend of Lara Croft.

Fanoušci neohrožené videoherní archeoložky se dočkají už letos na podzim.

Lara Croft delší dobu zahálela, a když si odmyslíme letošní remastery prvních tří her, tak jsme naposledy viděli její velké dobrodružství ve hře Shadow of the Tomb Raider (2018) a ve stejném roce i ve filmovém rebootu s Alicií Vikander v hlavní roli. Šestileté mlčení teď přeruší anime seriál Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, představující se prvním trailerem.

Bude mít šest půlhodinových epizod a dějově naváže na nejnovější herní Survivor trilogii, mapující drsné začátky hrdinky. Lara se bude muset vrátit domů, když se dozví, že byl z panství Croftů ukraden nebezpečný a mocný čínský artefakt. „Její odvážné pátrání ji zavede na dobrodružnou cestu kolem světa a do hlubin zapomenutých hrobek, kde bude nucena konfrontovat své pravé já a rozhodnout se, jakou hrdinkou se chce stát,“ píše se v oficiální synopsi.

Laru v původním znění namluví hvězdná Hayley Atwell (Peggy Carter z marvelovek, Kryštůfek Robin), kterou doplní Richard Armitage (Devereaux), Allen Maldonado (Zip) a roli Lařina parťáka Jonaha si zopakuje jeho představitel ze zmíněné nedávné herní trilogie Earl Baylon.

Čtěte také: Chystá se velký hraný návrat Tomb Raidera od Amazonu. Kdo bude o toho?

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou projektu se stala Tasha Huo (Zaklínač: Pokrevní pouto, nová chystaná Red Sonja), na kterou producentsky dohlíží zkušený specialista na hry i jejich adaptace Dmitri M. Johnson (Ježek Sonic 1 a 2, oceňovaná hra It Takes Two).

Seriál Tomb Raider: The Legend of Lara Croft dorazí na stream už 10. října 2024.

Zdroj: Reactor, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický