6. června 2024 12:30

Druhá série The Last of Us bude kratší. Vysvětlení proč láká na čtvrtou sérii

Diváci natěšení na pokračování seriálového hitu The Last of Us dostávají hořkosladkou novinku.

Všechno jde podle plánu a druhá sezóna seriálu The Last of Us skutečně dorazí v nadcházejícím roce, ujistili jeho lodivodi Craig Mazin (Černobyl) a Neil Druckmann (tvůrce videoherní předlohy) v magazínu Deadline. Zároveň však upozornili, že bude oproti devítidílné první zkrácena na sedm epizod, jelikož to vyžaduje způsob vyprávění.

Čtěte také: Seriálový Pán prstenů poprvé ukázal záhadného Toma Bombadila

„Příběh druhého dílu hry je mnohem rozsáhlejší než v případě prvního, takže jsme museli od začátku vymyslet, jak ho rozdělit do více řad. V takovém případě hledáte přirozené body zlomu, a v našem rozvržení vyšel po sedmi epizodách,“ naznačil Mazin. Bohatší pozadí a větší množství postav jim umožnilo prozkoumat některé osudy a události nad rámec známý z předlohy. Seriál tak nabídne více překvapivých odboček, jakou byla v první sezóně třeba třetí epizoda.

„Chceme lidi uklidnit, že zkrácení druhé sezóny jsme neudělali proto, že bychom příběhům věnovali méně času, ale protože jim naopak věnujeme času více,“ zdůraznil Mazin a doplnil: „Nemyslíme si, že budeme schopní vše odvyprávět v nadcházejících dvou řadách... Třetí bude znatelně větší a navíc to vypadá, že bude potřeba ještě čtvrtá.“ Doplnil také, že se s Druckmannem soustředí na to, aby každá epizoda působila jako velkolepý film sám o sobě. Jedna z nich má nabídnout i celovečerní stopáž.

Zatímco první hra se zabývala zejména tématem bezpodmínečné lásky, druhé vévodí pomsta. Do seriálové adaptace se v hlavních rolích vrátí Pedro Pascal (Joel), Bella Ramsey (Ellie), Gabriel Luna (Tommy) a Rutina Wesley (Maria). Nově přibudou Kaitlyn Dever (Abby), Isabela Merced (Dina), Young Mazino (Jesse), Ariela Barer (Mel), Tati Gabrielle (Nora), Spencer Lord (Owen), Danny Ramirez (Manny), Jeffrey Wright (Isaac) nebo Catherine O’Hara v dosud neupřesněné roli, ale spekuluje se, že by měla být vůdkyní kultu.

Zdroj: Deadline, The Playlist

Video: Hlavní trailer první řady seriálu The Last of Us

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický