10. ledna 2024 17:10

Nejkontroverznější role v The Last of Us je oficiálně obsazena. Toxičtí fanoušci už sypou nadávky

Konečně známe představitelku nejdůležitější nové postavy 2. série The Last of Us.

Znalci videoherní předlohy dobře vědí, jak důležitá bude v seriálové adaptaci druhého The Last of Us postava Abby. Ta svého času rozdělila herní komunitu, jelikož brutálně zamíchala příběhem i vnímáním toho, kdo je vlastně dobrý a kdo zlý. A podobnou kontroverzi okamžitě vzbudilo i oficiální představení její herecké představitelky.

Tou bude sedmadvacetiletá americká herečka Kaitlyn Dever, která se přitom původně ucházela o roli hlavní hrdinky Ellie a byla i favoritkou mnoha fanoušků pro fyzickou podobu se svou virtuální předlohou. Jenže tvůrci chtěli mladší představitelku a nakonec vybrali Bellu Ramsey.

Nakonec se Dever do seriálu opravdu výrazně obtiskne, ale jako mnohými nenáviděná Abby. Pravděpodobně ti stejní fanoušci, kterým postava vadila už svou rolí v příběhu nebo svým maskulinním zjevem neodpovídajícím představám o "normální" ženě, teď nadávají pro změnu na to, že je představitelka Abby málo svalnatá a moc jemná. „Ta teda bude potřebovat pořádnou porci hodin ve fitku,“ zní jeden z mírnějších komentářů.

Volbu nicméně s radostí přivítali herci ze seriálu. „Ohromně gratuluju, Kaitlyn! Jsem nadšená, že uvidím vývoj Abby ve tvém podání. Dej mi vědět, pokud budeš potřebovat parťačku na cvičení,“ tweetovala Laura Bailey, která byla performance capture představitelkou Abby ve videohře. „Vítej, kamarádko,“ pozdravila ji na sociálních sítích Bella Ramsey. Beze slov, ale s oslavným emoji u její fotky pak zareagoval taky Pedro Pascal, seriálový Joel.

Fyzická podoba u tvůrců evidentně neměla nejvyšší prioritu a všichni věří, že herečka kromě nabrání svalů zvládne zejména hereckou část výkonu. Má k tomu patřičné zkušenosti a předpoklady jako dvojnásobná držitelka nominace na Zlatý glóbus za výkony v seriálech Absťák a Neuvěřitelná. Výrazné role měla třeba taky ve snímcích Nikdo tě nezachrání, Šprtky to chtěj taky, Rosaline nebo Vstupenka do ráje.

Druhá sezóna seriálu The Last of Us má zpracovat zhruba první polovinu druhé videohry, která byla svým příběhem rozmáchlejší než jednička. Natáčení pozdržené loňskou stávkou by mělo začít co nevidět. Výsledek uvidíme v roce 2025. Tvůrci zůstávají Craig Mazin (Černobyl) a Neil Druckmann, který už s Kaitlyn Dever dříve spolupracoval – byla totiž představitelkou jedné z postav ve čtvrtém dílu videoherního Uncharted.

Zdroj: Variety, IGN

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný