16. října 2024 16:42

Někdo prostě musel umřít, vysvětlil producent Simpsonových konec jedné z postav

Populární seriál přišel s mistrovsky provedenou parodií, která si však vyžádala oběť.

POZOR, OBSAHUJE SPOILERY!

Druhá epizoda aktuální 36. sezóny seriálu Simpsonovi dostala název Žlutý lotos (The Yellow Lotus) a jak je z názvu patrné, jedná se o parodickou variaci na oceňovaný satirický krimi seriál Bílý lotos, v němž se řeší zamotané vraždy v dovolenkových rezortech. Bylo tak logické, že to definitivně odskáče někdo ze Simpsonových, aby diváci více pocítili dopad celé zápletky.

Volba padla na Nicka "Realiťáka" Callahana (viz galerie), který byl uveden v deváté sezóně v epizodě Marge prodává nemovitosti jako obchodník realitní kanceláře Red Blazer. Šlo sice o celkem výraznou záporáckou postavu, která však na svůj návrat čekala dlouhých 27 let až do Žlutého lotosu, aby si užila chvíli slávy a zemřela. Jelikož se tak nestalo v halloweenském speciálu, bude Nickův konec v seriálu definitivní.

Proč se rozhodli právě pro Nicka, vysvětlil magazínu Screen Rant producent seriálu Al Jean: „Nabízelo se to, protože u věci jako Bílý lotos prostě víte, že někdo musí zemřít, ale nemůže to být někdo jako Dr. Hibbert nebo Levák Bob. Takže to padlo na Nicka, u kterého je v pořádku, že zemře, protože v seriálu nebyl 27 let.“ Navíc šlo o jakousi satisfakci pro Marge, jelikož jí Nick v minulosti škodil.

Není to zdaleka poprvé, co v Simpsonových zemřela postava a definitivně tak opustila příběhy ze Springfieldu. Nedávným příkladem byl Larry, štamgast nálevny U Vočka, ale už dříve třeba mentor Lízy jazzový saxofonista Murphy zvaný Krvavá dáseň nebo Maude Flandersová, manželka Neda – tam šlo od tvůrců o dost drsné řešení sporu s její anglickou dabérkou Maggie Roswell.

Sledujte také: Harry Potter v čerstvém traileru láká na klání skutečných kouzelníků

Památná je rovněž smrt mafiána Tlustého Tonyho na infarkt v epizodě Donnie Špekoun, jehož nahradil jeho štíhlejší bratranec Anthony Paul, kterému však začlo chutnat, až se postupným přibíráním na váze propracoval k přezdívce svého předchůdce. Tím se vlastně stal jeho přímým pokračovatelem.

Zdroj: Screen Rant, CBR

Video: trailer snímku Simpsonovi ve filmu

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický