7. září 2024 17:18

Seriálový Pán prstenů přinesl další vtipnou nápovědu, kdo je tajemný Cizinec

Otázkou zůstává, zda nemůže jít od tvůrců o škodolibý zastírací manévr. Není to však pravděpodobné.

Od prvních momentů, kdy spadl z nebes v první řadě seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, tvrdili mnozí fanoušci, že ačkoli to úplně neodpovídá tolkienovským dějinám Středozemě, musí být postava Cizince (Daniel Weyman) slavným Gandalfem, který později pomůže Frodovi donést Jeden prsten k Hoře osudu a nadobro ho zničit.

První výrazné naznačení jsme dostali už ve finále zmíněné první řady, kdy použil větu: „Když máš pochybnosti, vždycky běž za svým nosem.“ Stejná slova použil v jedinečném podání Iana McKellena ve filmovém Společenstvu prstenu, když radil Smíškovi a zbytku výpravy, kudy se vydat temnými síněmi dolů Morie.

V hrátkách s diváky však tvůrci pokračují i v sérii druhé. V její čtvrté epizodě s názvem Nejstarší došlo na dlouho očekávané setkání Cizince s Tomem Bombadilem. Chluponožky Nori (Markella Kavenagh) a Poppy (Megan Richards) jsou od něho však odděleny a narazí na vzrostlejší půlčíky, kteří si říkají Statové. Z jejich rodu má mimochodem pocházet i slavný Sméagol neboli Glum.

Po opadnutí počáteční nevraživosti se snaží vysvětlit ostatním, s kým jsou na výpravě. Cizince zpočátku popíšou jako obrovského, dokonce většího než elf. Vůdkyně osady Gundabel (Tanya Moodie) jim na to posměšně odvětí: „Aha, takže je to velký přerostlý elf.“ Podstatné je poslední slůvko věty v angličtině "grand-elf“ i měkký přízvuk, kterým ho vysloví. Teď ho zkuste vyslovit rychle, měkce a vícekrát po sobě... Gandalf.

Pořád je samozřejmě možné, že se s Cizince vyloupne třeba jeden z Modrých čarodějů, jimiž byli Alatar a Pallando, ale k těm by se dal spíše zařadit nový Temný čaroděj. O něm už se však mohutně spekuluje, že by to pro změnu mohl být Saruman. Vsadili bychom se, že Cizinec hledající usilovně svou hůl bude skutečně Mithrandirem, neboli Šedým poutníkem.

Zdroj: SFFGazette, Collider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický