6. srpna 2024 15:35

První záběry z další Hry o trůny: Rytíř Sedmi království ukazuje hlavní hrdiny, odehrává se po Rodu draka

První záběry ze seriálu Rytíř Sedmi království

Užijte si první pohled na hrdinu, který je podle legend tvrdý jako hradební zeď, ale není z nejbystřejších.

Fanoušci Hry o trůny dostávají první sérii záběrů z chystaného prequelového seriálu Rytíř Sedmi království, který dostal v originále název A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Objevila se ve velkém klipu, v němž HBO láká na největší nadcházející pecky, včetně záběrů z druhé řady postapokalyptického The Last of Us.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Šestidílná záležitost vychází ze stejnojmenné sbírky povídek George R. R. Martina odehrávající se v Západozemí zhruba století před začátkem Hry o trůny a stejnou dobu po válkách známých z aktuálního Rodu draka. Budeme v něm sledovat osudy toulavého rytíře velmi nízkého původu i pochybné pověsti Duncana Vysokého (Peter Claffey) a jeho mladého panoše Egga. Toho ztvární devítiletý Dexter Sol Ansell (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech).

První řada je adaptací první povídky Potulný rytíř, další dvě Přísežný meč a Tajemný rytíř by měly následovat. Ocitáme se v době, kdy říši rozdělila Černožárova vzpoura a nikdo pořádně neví, jestli vládne král, anebo jeho Ruka, lord Krvevran s pověstí černokněžníka, který má všude své špehy.

Mezi další herecká jména patří Finn Bennett (Temný případ: Noční krajina) jako Aerion Targaryen, Bertie Carvel (Koruna) jako Baelor Targaryen, Tanzyn Crawford (Krásné maličkosti) jako Tanselle, Daniel Ings (Sexuální výchova) jako Ser Lyonel Baratheon a Sam Spruell (Fargo) jako Maekar Targaryen. Jako tvůrci na vše dohlédnou autor předlohy George R. R. Martin a Ira Parker (Rod draka, Sympatizant), kteří také adaptovali scénář. Tři epizody bude režírovat Sarah Adina Smith (Lekce chemie), tři Owen Harris (Černé zrcadlo).

Natáčí se ve stejných studiích, v nichž vznikala původní Hra o trůny, zatímco Rod draka se usídlil poblíž Londýna. Rytíř Sedmi království dorazí v dosud neupřesněném termínu v roce 2025.

Zdroj: Entertainment Weekly, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický