15. července 2024 17:15

Epická fantasy, která inspirovala Pána prstenů, šokuje krvavým prvním trailerem

Trailer fantasy filmu Hagen – Sága o Nibelunzích.mp4

Nová velkolepá adaptace slavných severských legend se natáčela převážně v Česku.

Poctivých a dospělých fantasy není nikdy dost a doufejme, že takovou bude i nový německý kus Hagen - Im Tal der Nibelungen. Jde o nové zpracování slavné hrdinské ságy o Nibelunzích, z níž mimo jiné čerpal i Tolkien při budování své Středozemě. Hagen vyjde nejdříve jako film a pak by mělo dojít i na rozšířenou vícedílnou sérii mířící na streamovací služby.

Tragický mytologický příběh už adaptovalo mnoho tvůrců, jedna z nejslavnějších verzí je dvojice snímků Nibelungové z roku 1924 od slavného Fritze Langa. Rozsáhlé dílo lze uchopit z mnoha úhlů, tentokrát se tvůrci zaměří na postavu Hagena von Tronje, bojovníka, který se spojí s bohy, aby vzdoroval bezohlednému vládci, jehož dceru Krimhildu (Luja van der Zwaag) miluje. Ze slavných postav dojde i na Brunhildu (Rosalinde Mynster), Siegfrieda (Jannis Niewöhner), Senuu (Maria Erwolter) či Almunda (Pétur Óskar).

Režie se ujala dvojice Cyrill Boss a Philipp Stennert, stojící za oceňovaným kriminálním seriálem Průsmyk (Der Pass). Točilo se převážně v Česku s velice solidním rozpočtem, který je cítit z každého záběru traileru nebojícího se míchat skoro až pohádkovou poetiku s drsnou severskou řezničinou odkazující třeba k nedávnému Seveřanovi od Roberta Eggerse.

Filmová verze vstoupí do německých kin 17. října. Český divák se snad dočká zmíněné delší verze alespoň na obrazovkách.

Zdroj: Filmstarts, Constantin Film

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický