28. června 2024 13:20

Pán prstenů odhalil nová děsivá monstra, která chyběla ve filmech. Frodovi nepřátelé se objeví v seriálu

Ve filmové trilogii jsme se jich nedočkali, ale tentokrát nastane jejich temný čas.

Diváci už poznali mnoho děsivých stvoření tolkienovského světa, jakými jsou bezcitní Nazgûlové, plamenný Balrog, zástupy skřetů Uruk-hai nebo prastará pavoučice Odula. Dosud však nikdy nespatřili děsivá stvoření zvaná Mohyloví duchové. Tvůrci seriálu Pán prstenů: Prsteny moci se to teď rozhodli změnit a o jejich první snímky se podělili s magazínem Empire.

Tolkien je v originále pojmenoval Barrow-wights a umístil je na Tyrn Gorthad neboli Mohylové vrchy. Jako zlí duchové ovládali kosti pohřbených mrtvých, uměli kouzlit, měli ledový dotek i hlas a mrazivě svítící oči. „Jedná se o prastaré znovuoživené hrdiny, kteří proti své vůli jednají ve prospěch zla. Bylo vzrušující vytvořit něco, co dosud nebylo k vidění. Nemrtvé už jsme tu měli, ale ne v takové podobě. Vytvořili jsme takový malý horor ve Středozemi,“ popsal seriálový specialista na vizuální efekty Jason Smith.

V knižním Pánovi prstenů byli Frodo a jeho společníci při průchodu Mohylovými vrchy těmito monstry polapeni a zachránil je až příchod Toma Bombadila, který byl schopen duchy z mohyly vyhnat a hobity osvobodit. Filmy se této události vyhnuly, seriál však poprvé ukáže i tajemného Bombadila, pravděpodobně nejstarší bytost Středozemě, která si libuje ve výstřednostech i symbolickém stylu komunikace.

KVÍZ: Jak dobře znáte Dvě věže? Otestujte se!

Magazín Empire kromě dvojice snímků s Mohylovými duchy ukázal navíc ještě čtyři varianty přebalů aktuálního čísla – na dvou je Galadriel (Morfydd Clark) v civilní i "bojové" podobě, na dvou je pak Halbrand, který se však na konci první série ukázal být Annatarem neboli Sauronem.

Hlavními postavami zůstanou kromě výše zmíněných Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova), Isildur (Maxim Baldry), Durin (Owain Arthur) nebo Cizinec (Daniel Weyman), u něhož málokdo pochybuje o tom, že jde o mladého Gandalfa. Ten nově potká i Toma Bombadila v podání Roryho Kinneara. Chybět naopak bude půvabná Bronwyn, jejíž herečka Nazanin Boniadi se po pauze už k seriálu nevrátila.

Druhá řada Prstenů moci dorazí na stream 29. srpna 2024.

Zdroj: Empire, Geek Tyrant

Video: Trailer 2. série Prstenů moci

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný